Veelgestelde vragen over Uber Shuttle

Wat is Uber Shuttle?

Uber Shuttle is een nieuwe soort comfortabele, veilige en handige optie voor woon-werkverkeer.

Uber Shuttle maakt gebruik van technologie om je stoel te reserveren in een schone bus van hoge kwaliteit met airconditioning. Wanneer je een rit aanvraagt via de app, zie je alle mogelijke tijden die je kunt reserveren en kun je de hele week vooruit plannen. Omdat je je ritten deelt met andere Uber-passagiers, is de prijs ook betaalbaar genoeg voor dagelijks gebruik, met behoud van de Uber-standaarden.

Where is it available?

Currently, Uber Shuttle is only available in Mexico City and select cities in Egypt and India.

What is the pricing for a trip?

The pricing is based on the distance of your trip. Tariffs differ depending on the city.

Hoe maak je ritten via Uber Shuttle?

1. Update: zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Uber-app gebruikt.
  2. Aanvragen: voer je bestemming in, selecteer de Uber Shuttle-optie, controleer je ritprijs, selecteer de gewenste ophaaltijd en het aantal stoelen, en klik op Aanvragen.
  3. Ritgegevens: wacht een paar minuten om je ritgegevens te bekijken. Je ziet de informatie over je rit in de app: informatie over de chauffeur en de ophaallocatie. Op dit punt heb je een stoel gereserveerd in een schoon voertuig met airconditioning. Je kunt de bus volgen onderweg naar je ophaallocatie.
  4. Lopen: loop naar de ophaallocatie die je op de kaart ziet en zorg ervoor dat je aankomt voordat je bus bij de ophaallocatie is. De chauffeur wacht maar twee minuten op de ophaallocatie.
  5. Een rit maken: laat je ticket zien aan de chauffeur, betaal de chauffeur contant of via de app als je in de bus stapt en geniet van je rit in je eigen stoel.
  6. Lopen naar bestemming: wanneer je dichter bij je bestemming bent, vinden we de beste afzetlocatie in de buurt van je eindbestemming en die bij je route past. In de app zie je een routebeschrijving naar je eindbestemming.

Je kunt ook via de Uber Shuttle-app een rit aanvragen. De Uber Shuttle-app werkt op alle Android-apparaten en in alle netwerkomstandigheden.

Kan ik vooraf reserveren?

Ja, je kunt vanaf één week voor de gewenste datum en tijd reserveren. Je kunt gedurende een week meerdere bussen reserveren.

Waarom zie ik de voertuigweergave niet, behalve in het district?

Je kunt het product niet zien tenzij je in de buurt van de route bent. Naarmate routes in andere districten worden geactiveerd, krijg je die weergave te zien.

Kan ik overal in mijn stad een Shuttle aanvragen?

Nee, er zijn specifieke buslijnen beschikbaar en daarom moeten je ophaal- en afzetpunten in de buurt van die gebieden zijn.

Kan ik een vriend(in) meenemen?

Ja, je kunt voor meerdere personen reserveren via je eigen account.

Wat is het maximale aantal passagiers?

Er mogen maximaal drie passagiers zijn.

Wat zijn COVID-19-veiligheidsmaatregelen?

We volgen de hygiënevoorzorgsmaatregelen en de nieuwste veiligheidsrichtlijnen voor Uber Shuttle-ritten.

Hoe kan ik een vriend(in) introduceren?

Elke passagier die minstens één Shuttle-rit heeft gemaakt, komt in aanmerking voor dit programma. Voer de volgende stappen uit om een vriend(in) te introduceren:

• Ga naar de menubalk van de Uber-app.
  • Select “Kosteloze Shuttle-ritten”.
  • Open "Veelgestelde vragen" om de details van het programma te lezen.
  • Tik op de "Introduceer vrienden" knop.
  • Kies hoe u de introductiecode wilt verzenden via WhatsApp, sms, e-mail, etc.
  • Vraag uw vrienden om de introductiecode te gebruiken om hun eerste vrije rit te maken zodat u vrije ritten ontvangt.