Camera's en opname

Uber staat Uber-partners toe videocamera's, dashcams of andere opnameapparaten te installeren en te gebruiken om passagiers op te nemen voor vervoersdiensten.

Let op: Plaatselijke voorschriften kunnen bepalen dat personen die opnameapparatuur gebruiken in een auto aan de passagier duidelijk moeten maken dat ze worden opgenomen in en rond de auto en hiervoor toestemming moeten verkrijgen. Raadpleeg de plaatselijke voorschriften in jouw stad om te controleren of dit voor jou geldt.

Bovendien staan onze Communityrichtlijnen gebruikers niet toe de persoonsgegevens van een andere gebruiker te gebruiken voor welke reden dan ook, behalve voor het uitvoeren van vervoersdiensten. In onze communityrichtlijnen wordt ook gespecificeerd dat de toegang tot een account ingetrokken kan kan worden op basis van gedrag, taalgebruik of het maken van gebaren die respectloos of onveilig zijn. Als iemand een foto-, audio- of video-opname van een persoon openbaar maakt, dan is dat een schending van deze voorwaarden en dan kunnen we de toegang tot het account ontzeggen.