Vragen over ritten met dove of hardhorende chauffeurs

We zijn continu bezig om de Uber-app zo toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers én chauffeurs.

Contact opnemen met de chauffeur

Als de chauffeur doof of hardhorend is, kun je de beloptie niet gebruiken. In plaats daarvan kun je de chauffeur een sms'je sturen. Zo kun je bijvoorbeeld laten weten waar je precies staat, zodat de chauffeur je makkelijk kan vinden.

Communicatie tijdens de rit

Als een chauffeur doof of hardhorend is, zie je een speciale kaart in je Uber-feed met een korte uitleg van de belangrijkste zinnen in Amerikaanse gebarentaal. Zo kun je makkelijker met de chauffeur communiceren. Als je op de kaart tikt, kun je basiszinnen zoals "Hallo" of "Dank je" selecteren of de naam van de chauffeur leren spellen.

Vereisten om in aanmerking te komen

Chauffeurs die via Uber rijden moeten:

• aan een antecedentenonderzoek voldoen,
  • een geldig rijbewijs hebben,
  • een verkeersdossier zonder overtredingen hebben.

We zetten ons in om te zorgen dat de Uber-app toegankelijk is voor passagiers én chauffeurs.

Navigatie

Wanneer een chauffeur de rit accepteert, wordt je gevraagd om de bestemming alvast in te voeren. De app geeft dan de chauffeur gedetailleerde routeaanwijzingen.

Als je je bestemming wilt bijwerken of een tussenstop wilt toevoegen, werk dan de rit bij in de app.