Contact opnemen met de chauffeur

Via Uber kun je contact opnemen met je chauffeur zonder je telefoonnummer vrij te geven. Dit doe je door gratis te bellen via de Uber-app.

Wanneer je de chauffeurs belt of sms't, zien deze je telefoonnummer niet. In plaats daarvan ontvangen ze een telefoontje of sms'je van een uniek en anoniem lokaal nummer. Dit geanonimiseerde nummer is niet altijd hetzelfde. Als een chauffeur het nummer opslaat en later probeert je te bellen, is dat niet mogelijk.

Als je de chauffeur wilt bellen, voer je deze stappen uit nadat je een rit hebt aangevraagd:

1. Tik linksonder in het scherm op het telefoonpictogram.
  2. Kies Gratis bellen.
  3. Als je de optie gratis bellen voor het eerst gebruikt, moet je toestemming geven voor het gebruik van de microfoon van je telefoon.

Bellen via de app is een nieuwe functie die de komende maanden voor steeds meer klanten beschikbaar is. De optie om vanuit de app te bellen is niet meteen voor iedereen beschikbaar.