Mijn Uber-account verwijderen

Je kunt je account via de app of website verwijderen.

Wanneer je begint, vragen we je om je identiteit te verifiëren met een tijdelijke verificatiecode. Hiervoor moet je mogelijk een telefoonnummer aan je account koppelen, dus ga naar onze Hulp-pagina Ik kan mijn telefoonnummer of e-mailadres niet bijwerken als je geen telefoonnummer kunt toevoegen in je accountinstellingen.

Als je een Uber Eats- of partner-chauffeursaccount hebt met dezelfde accountgegevens, wordt deze ook verwijderd zodra je aanvraag is voltooid.

Je account via de app verwijderen

1. Ga naar Account en vervolgens naar Instellingen
  2. Selecteer Privacy
  3. Scrol omlaag en tik op Account verwijderen
  4. Volg de resterende stappen in de app om het proces te voltooien

Je account via de website verwijderen

Ga naar mijnprivacy.uber.com en log in. Je wordt door de stappen geleid om je account te verwijderen.

Opmerkingen over het verwijderen van je account

Nadat je een van de bovenstaande stappen hebt voltooid, wordt je account onmiddellijk gedeactiveerd en wordt het na 30 dagen permanent verwijderd. Ongebruikte tegoeden, promoties of beloningen worden verwijderd. Als je in deze periode weer inlogt op je account, wordt je account hersteld.

In overeenstemming met onze Privacymelding kunnen we sommige van je gegevens bewaren als dit wettelijk verplicht is, of voor legitieme zakelijke doeleinden voor zover dit wettelijk is toegestaan.

Als je problemen hebt met het verwijderen van je account, neem dan contact met ons op via onze Hulp-pagina Ik heb hulp nodig bij het verwijderen van mijn Uber-account.