Een rit aanvragen/een schatting van de prijs ontvangen

Een rit aanvragen in de Uber-app:

1. Open de app en voer in het veld Waarheen? je bestemming in.
  2. Swipe omhoog om alle beschikbare auto-opties bij jou in de buurt te bekijken. Tik op een optie om deze te selecteren voor je rit en daarna op Kies UberX (de knop is je autoselectie).
  3. Mogelijk wordt je gevraagd om je ophaallocatie te bevestigen. Als dit geval is, kun je de speld op de kaart verplaatsen of kiezen uit een lijst van locaties. Tik op Ophalen bevestigen om je aanvraag door te sturen naar in aanmerking komende chauffeurs in de regio.
  4. Als je niet wordt gevraagd om je aanvraag te bevestigen, tik dan op UberX bevestigen (de knop is je autoselectie) om je aanvraag door te sturen naar in aanmerking komende chauffeurs in de regio.
  5. Je ziet een geschatte tijd om aan een in aanmerking komende chauffeur gekoppeld te worden. Als er geen chauffeurs beschikbaar zijn voor het type rit dat je hebt gekozen, stelt de app een alternatief type rit voor met beschikbare chauffeurs in de buurt.
  6. Als de aanvraag door een chauffeur wordt geaccepteerd, zie je zijn of haar locatie en de geschatte aankomsttijd op de kaart.

De app geeft aan of er geen chauffeurs beschikbaar zijn voor je aanvraag.

Uber stuurt je een melding als de chauffeur in de buurt is van je ophaallocatie.

In sommige steden kun je een rit met meerdere tussenstops aanvragen.

Je kunt ook je favoriete locaties opslaan om sneller ritten aan te vragen:

Opgeslagen locaties toevoegen op IOS

Opgeslagen locaties toevoegen op Android