Een rit van tevoren plannen

Plan een rit via Uber dertig minuten tot dertig dagen van tevoren door op het klokpictogram te tikken voordat je de rit bevestigt.

Hoe geplande ritten werken

Met de functie Geplande ritten kun je een periode van tien minuten selecteren waarbinnen een chauffeur je kan ophalen. De app stuurt een ritaanvraag voor je voordat je wordt opgehaald. Je ontvangt pushmeldingen wanneer je wordt gekoppeld aan een chauffeur en wanneer deze in de buurt is, net als bij andere ritten.

Let op:

• Als je van tevoren een rit inplant, garandeert dit niet dat je wordt gekoppeld aan een chauffeur.
  • We laten het je weten in het zeldzame geval dat je niet wordt gekoppeld aan een chauffeur.
  • Er kunnen dynamische tarieven gelden op het moment van de rit. We laten het je weten als je prijs is gewijzigd.

Je plant als volgt een rit:

1. Vul in het veld Waarheen? de bestemming in.
  2. Swipe door de auto-opties en selecteer een optie voor je rit.
  3. Selecteer het klokpictogram naast de knop Kiezen.
  4. Stel de datum en tijd in voor het ophalen.
  5. Selecteer Ophaaltijd instellen.
  6. Werk zo nodig je ophaallocatie bij en selecteer Reserveren.
  7. Selecteer Ophalen bevestigen om te bevestigen dat je wilt worden opgehaald.

Een geplande rit annuleren:

1. Selecteer in het hoofdscherm Account en vervolgens Ritten.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Vorige en vervolgens Gepland.
  3. Selecteer Rit annuleren onder de rit die je wilt annuleren.
  4. Bevestig de annulering door Reservering annuleren te selecteren.

Je kunt je aanvraag op elk moment gratis annuleren voordat je aan een chauffeur wordt gekoppeld. Normale annuleringskosten zijn van toepassing zodra een chauffeur je ritaanvraag accepteert.

Waar en wanneer is dit beschikbaar?

Controleer in de app of geplande ritten beschikbaar zijn in jouw gebied. Als deze optie beschikbaar is, kun je op elk moment van de dag een rit plannen.

Je kunt ritten naar het vliegveld plannen, maar niet wanneer je een vliegveld verlaat. Als je een vliegveld verlaat, moet je een on-demand rit aanvragen.