Een ritprijs delen met een vriend

Tijdens een rit kun je met de functie 'Ritprijs delen' de ritprijs eerlijk verdelen over meerdere passagiers. Een ritprijs delen:

1. Vraag een rit aan.
2. Selecteer 'Ritprijs delen' onderaan het scherm.
3. Voer de namen of de telefoonnummers van de andere passagiers in.

Als je de nieuwe app gebruikt:
1. Vraag een rit aan.
2. Swipe vanaf de onderkant van het scherm naar boven en tik op de betaalmethode die je hebt ingesteld.
3. Tik op 'Ritprijs delen'
4. Voer de namen of telefoonnummers van de andere passagiers in.

Iedereen die je uitnodigt, ontvangt een bericht met de vraag of hij de gedeelde ritprijs accepteert. De ritprijs wordt dan eerlijk verdeeld, zodat jij en de passagiers die de rit accepteren, allemaal een deel betalen.

Voor het delen van de ritprijs wordt elke passagier een toeslag van 25 cent in rekening gebracht. Op je kwitantie staat de totale toeslag voor het delen van de ritprijs voor alle passagiers

Als een passagier de gedeelde ritprijs niet accepteert, of geen geldige betaalmethode heeft, betaal jij naast je eigen deel ook dat van die persoon. Actieve promoties in je account zijn alleen van toepassing op jouw deel van de ritprijs.

Ritprijs delen is niet voor alle Uber-opties beschikbaar (zoals uberPOOL). Nadat de rit is beëindigd, kun je de ritprijs niet meer delen.

Het kan zijn dat Apple Pay niet werkt bij ritprijs delen. Als je Apple Pay gebruikt en een ritprijs wilt delen, moet je mogelijk een andere betaalmethode selecteren. Bij je volgende rit kun je Apple Pay weer gebruiken.