Uber familieprofielen beheren

Een familieprofiel aanmaken

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Scrol omlaag en tik op "Familie".

Er kan maar één familieprofiel per keer worden aangemaakt. Er kunnen voor familieleden geen beperkingen ingesteld worden voor bepaalde autotypen. Ook is het niet mogelijk om een bestedingslimiet in te stellen.

Gebruikers in Zuid-Korea en India kunnen geen nieuwe familieprofielen aanmaken, maar kunnen bestaande familieleden, betalingsvoorkeuren en het e-mailadres voor betalingsbewijzen beheren onder Familie-instellingen.

Een lid uitnodigen

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Scrol omlaag en tik op "Familie".
  3. Tik op "Lid toevoegen" en selecteer mensen in je lijst met contactpersonen om ze uit te nodigen om zich aan te sluiten bij je profiel.

Voor Uber Family gelden de Algemene voorwaarden van Uber, dus gebruikers moeten nog steeds 18 jaar of ouder zijn (of meerderjarig op hun locatie) om zich aan te melden en een rit met Uber te maken.

Een lid verwijderen

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Scrol omlaag en tik op "Familie".
  3. Selecteer de naam van het familielid dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op "Familielid verwijderen".

Voordat je controleert of een lid uit het familieprofiel is verwijderd, moet je hiervoor zorgen:

• Je hebt de app bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  • Sluit de app en open de app opnieuw om te zien of het lid is verwijderd.

Betaalmethode wijzigen

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Scrol omlaag en tik op "Familie".
  3. Selecteer onder "Voorkeuren" de optie "Standaardbetaling".

Voor je familieprofiel kun je alleen creditcards of bankpassen instellen als voorkeursbetalingsmethode.

E-mail wijzigen voor betalingsbewijzen van ritten

Volg onderstaande instructies om te wijzigen naar welk e-mailadres de betalingsbewijzen voor je familieprofiel verzonden worden:

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Scrol omlaag en tik op "Familie".
  3. Selecteer onder "Voorkeuren" de optie "Betalingsbewijzen per e-mail" en breng de wijziging aan.

Familieprofiel verwijderen

De eigenaar van het familieprofiel kan het profiel verwijderen. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar "Account" en selecteer "Instellingen" in de app.
  2. Selecteer "Familie".
  3. Scrol omlaag, tik op "Profiel verwijderen" en bevestig dit.