Hoe Uber locatiegegevens van passagiers gebruikt (Android)

Uber verzamelt locatiegegevens om het eenvoudiger te maken om een rit te bestellen. Dit doen we om het ophalen, het afzetten, de dienstverlening en de veiligheid te verbeteren.

Wanneer je gebruik maakt van een Android toestel, en je de locatie permissie aan staat, dan verzamelen wij je locatiegegevens vanaf het moment dat je de Uber app opent en totdat je rit is beëindigd of geannuleerd. Ook wanneer de Uber applicatie niet zichtbaar is op je scherm.

Als je het verzamelen van locatiegegevens uitschakelt, dan kan je de Uber‑app nog steeds gebruiken, maar je moet de ophaallocatie en bestemming handmatig invoeren. Tijdens de rit worden locatiegegevens van de chauffeur-partner verzameld en deze locatiegegevens worden gelinkt aan je account, zelfs als je locatiegegevens hebt uitgeschakeld via de app.

Je kan je locatiegegevens beheren via je toestel. Om dit te doen, ga naar de Instellingen van je toestel, vervolgens naar de locatie permissies van Uber, en selecteer locatie “aan” of “uit”.

We verwerken je locatiegegevens in overeenstemming met ons Privacybeleid.