Hoe Uber locatiegegevens verwerkt van passagiers (iOS)

Wanneer u zich aanmeldt bij Uber, krijgt u een verzoek op uw apparaat om toestemming te geven voor het delen van uw locatiegegevens, waaronder locatiegegevens die zijn verzameld via bluetooth en wifi-signalen in de buurt. Voor de beste beschikbare service vraagt de app uw standaard om locatievoorzieningen in te schakelen met de instelling Alleen toestaan bij gebruik van de app, gebruikmakend van de exacte locatie.”

We gebruiken locatiegegevens om:

• We gebruiken locatiegegevens om bestuurders bij u in de buurt te vinden en ze te helpen naar de ophaallocatie te gaan
  • Geef de ritgeschiedenis weer in uw betalingsbewijzen
  • Supporttickets begrijpen en oplossen
  • Om softwarefouten op te lossen

Opties voor locatie-instellingen

Voor iOS-apparaten

• Altijd: we kunnen uw locatiegegevens op elk moment verzamelen, zelfs wanneer u de Uber-app niet actief gebruikt. Als een service "Altijd" vereist, vragen we uw toestemming wanneer u de service inschakelt.
  • Bij gebruik van de app: We kunnen locatiegegevens verzamelen wanneer de app op uw scherm zichtbaar is, wanneer u een rit hebt aangevraagd en tijdens uw rit. U ontvangt een iOS-melding op het scherm wanneer er op de achtergrondinformatie over uw locatie wordt verzameld wanneer je "Bij gebruik" van de app hebt ingesteld.
  • Nooit: Met deze optie schakelt u de locatievoorzieningen voor de Uber-app uit. U kunt de Uber‑app nog steeds gebruiken, maar u moet de ophaal- en afzetlocatie handmatig invoeren. Locatiegegevens worden tijdens de rit via de bestuurder verzameld en aan uw account gekoppeld, zelfs als u locatievoorzieningen voor de app heeft uitgeschakeld.
  • Exacte locatie: Met deze optie schakelt u de exacte locatie voor de Uber-app uit. U kunt de Uber‑app nog steeds gebruiken als u de exacte locatie uitschakelt, maar u moet de ophaal- en afzetlocatie handmatig invoeren. Exacte locatiegegevens worden tijdens de rit via de bestuurder verzameld en aan uw account gekoppeld, zelfs als u locatievoorzieningen voor de app hebt uitgeschakeld.

Voor Android-apparaten

• Bij gebruik van de app: We kunnen locatiegegevens verzamelen wanneer de app op uw scherm zichtbaar is, wanneer u een rit hebt aangevraagd en tijdens uw rit.

U ontvangt een iOS-melding op het scherm wanneer er op de achtergrondinformatie over uw locatie wordt verzameld wanneer u gebruik van de app hebt ingesteld.

• Alleen deze keer: Met deze optie worden de locatievoorzieningen voor de Uber-app alleen voor dit geval ingeschakeld. Als u deze optie selecteert, wordt u de volgende keer dat u de Uber-app gebruikt, opnieuw gevraagd naar de locatiemachtigingen.
  • Niet toestaan: Met deze optie schakelt u de locatievoorzieningen voor de Uber-app uit. U kunt de Uber‑app nog steeds gebruiken, maar u moet de ophaal- en afzetlocatie handmatig invoeren. Locatiegegevens worden tijdens de rit via de bestuurder verzameld en aan uw account gekoppeld, zelfs als u locatievoorzieningen voor de app heeft uitgeschakeld.
  • Geschatte locatie: Met deze optie schakelt u de exacte locatie voor de Uber-app uit. Als deze uitgeschakeld is, kunt u de Uber‑app nog steeds gebruiken, maar moet u de ophaal- en afzetlocaties handmatig invoeren. Exacte locatiegegevens worden tijdens de rit via de bestuurder verzameld en aan uw account gekoppeld, zelfs als u locatievoorzieningen voor de app hebt uitgeschakeld.

U kunt uw locatie-instellingen altijd beheren in de locatievoorkeuren van uw apparaat onder de Uber-app.

Deel gegevens met gemeenten en overheden

Soms moeten we gegevens over de ritten die zijn uitgevoerd via onze service delen met gemeenten, overheden en lokale vervoersautoriteiten.

Om aan deze vereisten te voldoen, verzamelen we geolocatie- en tijdstempelgegevens van de voertuigen op ons platform. Op basis van deze gegevens weten steden waar elke rit begint en eindigt en welke route is gevolgd. De ritgegevens die we verstrekken aan gemeentes worden nooit verzameld via uw persoonlijke mobiele apparaat en kunnen nooit rechtstreeks tot uzelf worden herleid. Met wat moeite zou u wel kunnen worden geïdentificeerd met de ritgegevens. In dergelijke gevallen informeren we u vóór de rit.

Er zijn speciale omstandigheden, zoals het voorkomen van fraude en het reageren op veiligheidsincidenten, waarin Uber achtergrondlocatiegegevens van iedere passagier met de instelling bij gebruik van app kan verzamelen. In dat geval ontvangt u een melding op het scherm.

We verwerken locatiegegevens volgens onze Privacymelding voor gebruikers.