Hoe Uber locatiegegevens verwerkt van passagiers (iOS)

Uber gebruikt de locatievoorzieningen van je telefoon om het makkelijker te maken een veilige, betrouwbare rit aan te vragen wanneer je die nodig hebt. Met de locatiegegevens kunnen we onze services, zoals het ophalen, de navigatie en de customer support verbeteren.

Als je een iOS‑apparaat hebt, kun je kiezen uit drie locatie-instellingen:

'Altijd': we kunnen locatiegegevens verzamelen vanaf het moment dat je de Uber‑app opent totdat de rit wordt beëindigd of geannuleerd. Dit geldt ook wanneer de app op de achtergrond draait.

'Tijdens gebruik van de app': we verzamelen informatie over je locatie wanneer de app zichtbaar is op het scherm. Als we in de toekomst een functie aanbieden waarvoor we je locatie op de achtergrond nodig hebben, vragen we eerst toestemming. Je ontvangt een melding op het scherm wanneer er op de achtergrond informatie over je locatie wordt verzameld terwijl je 'Tijdens gebruik van de app' hebt ingesteld.

'Nooit': wanneer je 'Nooit' selecteert, worden de locatievoorzieningen voor de app uitgeschakeld. Je kunt de Uber‑app nog steeds gebruiken, maar je moet de ophaallocatie en bestemming handmatig invoeren. Tijdens de rit worden locatiegegevens van de chauffeur-partner verzameld en deze locatiegegevens worden gelinkt aan je account, zelfs als je locatiegegevens hebt uitgeschakeld via de app.

Je kunt de locatie-instellingen beheren via je apparaat. Zo doe je dat:
1. Open 'Instellingen' op je apparaat
2. Tik op 'Privacy' en vervolgens op 'Locatievoorzieningen'
3. Selecteer 'Uber'
4. Selecteer 'Altijd', 'Tijdens gebruik van de app' of 'Nooit'

Let op: Onder bepaalde omstandigheden, zoals voor het voorkomen van fraude en het reageren op incidenten waarbij de veiligheid in gevaar is, kan Uber de locatie van passagiers ook gebruiken in de modus 'Tijdens gebruik van de app' wanneer de app op de achtergrond draait. In dat geval ontvang je een melding op het scherm.

Je locatiegegevens worden verwerkt volgens onze Privacyverklaring.