Hoe werkt Uber?

Uber is een technologieplatform dat chauffeur-partners in contact brengt met passagiers door middel van een smartphone-app.

Het werkt als volgt. In steden waar Uber actief is, kun je een rit aanvragen door middel van de app. Je aanvraag wordt verzonden naar een chauffeur-partner in de buurt. Wanneer een chauffeur-partner je ritaanvraag accepteert, wordt in de app vermeld hoe lang het ongeveer zal duren voordat de chauffeur-partner aankomt op je ophaallocatie. De app geeft ook een melding wanneer de chauffeur-partner bijna bij de ophaallocatie is.

Nadat je een rit hebt aangevraagd, krijg je in de app de naam van de partner-chauffeur, het voertuigtype en het kentekenplaatnummer te zien, zodat je zeker weet dat je in het juiste voertuig stapt. Controleer nadat je in het voertuig bent gestapt of je de gewenste bestemming hebt ingevoerd in de app. Chauffeur-partners gebruiken hun Uber-app om je ritgegevens te controleren. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde route, kun je dat aan de chauffeur-partner laten weten.

Wanneer je aankomt op je bestemming, eindigt je rit. Je ritprijs wordt automatisch berekend en betaald middels de betaalwijze die is gekoppeld aan je Uber-account. In sommige steden staat Uber ook toe dat je de ritprijs contant betaalt.

Direct na afloop van de rit vraagt de app je de chauffeur te beoordelen. Chauffeur-partners wordt eveneens gevraagd hun passagiers te beoordelen. Het beoordelingssysteem van Uber is bedoeld om wederzijds respect en verantwoordelijkheid op het platform te bevorderen en zorgt er voor dat de lat voor ritten en ervaringen hoog blijft voor iedereen.

Raadpleeg de andere Help-onderwerpen voor meer informatie over hoe Uber werkt. Je kunt ook zoeken naar specifieke vragen en antwoorden.