Een fooi geven aan de chauffeur

Je mag zelf weten of je fooi geeft en chauffeurs mogen deze fooi aannemen.

Je kunt de chauffeur een fooi geven aan het einde van de rit via de app. Wanneer de app je vraagt om de chauffeur te beoordelen, kun je eerst een beoordeling selecteren en daarna zie je de optie om een fooi te geven.

Je kunt ook fooi geven via de app, via riders.uber.com of via het betalingsbewijs dat je per e-mail ontvangt.

Als je een fooi wilt geven voor een eerdere rit in de app of via riders.uber.com, selecteer je de rit in je ritgeschiedenis en klik je op Een fooi toevoegen.

Of je gaat naar de e-mail over de rit en klikt op Een fooi toevoegen.

En soms zie je de optie om een fooi te geven ook tijdens de rit. Je kunt het fooibedrag op elk moment tijdens de rit aanpassen.

Nadat de rit is beëindigd, heb je nog dertig dagen de tijd om fooi te geven. Je kunt dit doen via de app, via riders.uber.com of vanuit het betalingsbewijs dat je per e‑mail ontvangt. Je kunt de chauffeur ook contant fooi geven.

Let op: Bij ritten met een gedeelde ritprijs kan alleen de aanvrager het fooibedrag selecteren. Als de aanvrager fooi toevoegt, wordt dit bedrag niet met de andere passagiers gesplitst.

Uber brengt geen servicekosten in rekening voor fooien.