Je Uber-account beveiligen

Wat is phishing?

Phishing is een poging om je Uber-accountgegevens te ontfutselen (zoals e-mailadres, telefoonnummer of wachtwoord) Phishingpogingen worden vaak gedaan met behulp van een ongevraagde e-mail of sms die een link of bijlage bevat die naar een valse inlogpagina gaat. Uber-medewerkers nemen nooit per e-mail of telefoon contact met je op om je accountgegevens, waaronder je wachtwoord of e-mailadres, op te vragen.

Als je wordt gevraagd om het e-mailadres of wachtwoord van je Uber-account in te vullen, controleer dan dat https://www.uber.com in de adresbalk van je browser staat.

Als je phishing vermoedt

Heb je een bericht ontvangen waarin staat dat het van Uber afkomstig is en wordt je gevraagd naar een externe link te gaan die niet van https://www.uber.com is? Klik hier dan niet op en geef geen gegevens door.

Zo bescherm je je account

• Gebruik een uniek wachtwoord dat je niet op andere websites gebruikt.
  • Zorg ervoor dat je wachtwoord ten minste tien tekens bevat, waaronder kleine letters, hoofdletters, cijfers en ten minste één symbool.
  • Vul je inloggegevens alleen in op https://www.uber.com.
  • Installeer de meest recente updates en antivirussoftware op je computer.