Overzicht en instellingen van advertenties

In de Uber-app staan mogelijk advertenties, bijvoorbeeld nadat je een rit hebt aangevraagd of wanneer je bezig bent met je volgende bezorging. We willen dat deze advertenties nuttig, interessant en relevant voor je zijn, zodat je winkeliers en merken te zien krijgt die bij je interesses aansluiten. Ook vinden we het belangrijk dat je zelf controle hebt over welke advertenties je te zien krijgt en hoe we jouw gegevens gebruiken.

Op deze pagina vertellen we meer over ons advertentiebeleid, welke soorten advertenties je in de apps van Uber te zien krijgt en hoe je je advertentie-instellingen beheert in ons Privacycentrum.

Advertentietypen

Uber biedt verschillende advertentie-ervaringen, zoals advertenties in de app tijdens een rit en betaalde advertenties in je Uber Eats-feed. We personaliseren deze advertenties op basis van je huidige activiteit op Uber en/of gegevens van eerdere ritten en bestellingen. Dit zijn de verschillende soorten advertenties die we tonen en de gegevens die we gebruiken om deze te personaliseren.

Advertenties op basis van ritten

Je ziet mogelijk advertenties in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd of onderweg bent naar je bestemming. Als je deze advertenties selecteert, word je mogelijk doorgestuurd naar aanbiedingen voor winkeliers in de Uber Eats-app of naar websites van adverteerders.

We willen dat deze advertenties relevant voor je zijn, dus kunnen ze worden gepersonaliseerd op basis van gegevens zoals:

• Tijdstip (bijv. advertenties over ontbijt tijdens een rit in de vroege ochtend)
  • Je bestemming, (zoals reisadvertenties wanneer je onderweg bent naar het vliegveld)
  • Je interesses op basis van je rit-, bestel- of zoekgeschiedenis (bijv. besparingen bij je plaatselijke supermarkt)
  • Je gender, wat we kunnen afleiden op basis van je voornaam (aanpasbaar in de app onder Account > Instellingen > Privacy > Genderinstellingen)
    • Als je je afmeldt voor personalisatie van advertenties, maar je geslachtsgegevens niet verwijdert, kan je afgeleide geslacht nog steeds voor veiligheidsfuncties worden gebruikt

Je kunt je hier afmelden voor personalisatie van advertenties op basis van je rit-, bestel- en zoekgeschiedenis en gender. Als je je afmeldt, zie je alleen nog advertenties die zijn gebaseerd op je geschatte locatie, tijdstip en bestemming van je huidige rit.

We staan geen advertenties toe op basis van je gevoelige gegevens, zoals ritten of zoekopdrachten naar medische instellingen. Ga naar ons wereldwijde beleid voor gerichte reclame voor meer informatie.

Gesponsorde positionering, advertenties en berichten

Je kunt advertenties of betaalde advertenties en zoekresultaten te zien krijgen voor winkeliers die beschikbaar zijn op Uber Eats of Postmates. We kunnen deze advertenties personaliseren op basis van je bestel- en zoekgeschiedenis. We tonen ook betaalde advertenties op basis van je geschatte locatie en tijdstip, zodat je geen advertenties ziet voor winkeliers die gesloten zijn of niet beschikbaar zijn in jouw regio.

Je kunt zich hier afmelden voor advertenties op basis van je bestel- en zoekgeschiedenishier. Als je je afmeldt, worden de betaalde advertenties alleen gebaseerd op je geschatte locatie en het tijdstip.

Dakreclame

Mogelijk wordt er bovenop het dak van de auto van je chauffeur geadverteerd. Deze advertenties zijn niet gepersonaliseerd op basis van je gegevens. In plaats daarvan kunnen ze gebaseerd zijn op de locatie van het voertuig (bijv. advertenties van lokale restaurants).

Gebruikersgegevens gedeeld met adverteerders

Uber deelt geen gebruikersgegevens met adverteerders. We delen alleen samengevoegde of niet-persoonlijke gegevens, zoals het klikpercentage op advertenties of het aantal gebruikers dat winkellocaties bezoekt. Hiermee ondersteunen we adverteerders die ons platform gebruiken om de effectiviteit van hun advertenties te meten.

Uber deelt gebruikersgegevens met dienstverleners of reclamebureaus die ons ondersteunen bij het weergeven van advertenties of het meten van de effectiviteit. We kunnen bijvoorbeeld gegevens delen met advertentienetwerken waarmee Uber adverteerders kan vinden voor de Uber-apps.

Ga naar de Privacymelding van Uber voor meer informatie over hoe Uber gegevens deelt.

Advertenties en Apple Tracking Transparency (ATT)

Uber gebruikt de App Tracking Transparency van Apple om gebruikers toestemming te vragen om ze op apps en websites van andere bedrijven te volgen. Uber stelt iOS- en Android-gebruikers ook in staat om via het Privacycentrum van Uber te bepalen of hun gegevens worden gebruikt en gedeeld met advertentiepartners voor gepersonaliseerde advertenties over Uber op andere apps en websites en om de effectiviteit ervan te meten.