Een rit van tevoren plannen

Uber heeft nu de optie om vijf tot dertig dagen van tevoren een rit te plannen, via de functie Geplande ritten.

De functie Geplande ritten gebruiken

Met de functie Geplande ritten kun je een rit van tevoren boeken, door een ophaalperiode van tien minuten te selecteren. De rit wordt namens jou aangevraagd en de chauffeur komt aan in het tijdvak van tien minuten dat je hebt geselecteerd. Als er geen chauffeur beschikbaar is, ontvang je een melding.

Een rit plannen

1. Tik op Plannen of op de knop Nu, rechts van de balk Waarheen?. Selecteer een datum en een tijdvak van tien minuten.
  2. Tik op Ophaaltijd instellen. De ophaallocatie is automatisch je huidige locatie.
  3. Tik op Huidige locatie om de ophaallocatie te bewerken. Verplaats de cursor.
  4. Stel je bestemming in.
  5. Bekijk de ritprijsopgave en tik op Plannen.

Zorg dat je klaarstaat om te vertrekken aan het begin van het tijdvak van tien minuten dat je hebt opgegeven.

Een rit wijzigen of annuleren

1. Tik in het app-menu op Jouw ritten.
  2. Selecteer Gepland.
  3. Selecteer Tijd bewerken of Rit annuleren.

Je kunt je aanvraag kosteloos annuleren voordat je aan een chauffeur wordt gekoppeld. Normale annuleringskosten zijn van toepassing zodra er een chauffeur is gevonden.

Waar en wanneer is dit beschikbaar?

Je kunt een rit plannen in bijna alle steden waar Uber beschikbaar is. Als het gebied waar je opgehaald wilt worden niet beschikbaar is, wordt de knop Plannen misschien niet weergegeven, of krijg je een foutmelding dat plannen in dat gebied niet beschikbaar is.

Je kunt Geplande ritten gebruiken voor ritten naar het vliegveld, maar ze zijn momenteel niet beschikbaar wanneer je een vliegveld verlaat. Als je een vliegveld verlaat, kun je zoals gewoonlijk een rit on-demand aanvragen.

Je kunt 24/7 een rit plannen via de app.

Hoeveel kost het?

De kosten van een geplande rit zijn vergelijkbaar met de prijzen van on-demand ritten en zijn gebaseerd op tijdsduur, afstand, verkeer en vraag. Als je een rit minstens zestig minuten van tevoren plant, wordt de ritprijs van tevoren vastgezet. Als je minder dan zestig minuten van tevoren plant, ontvang je een schatting van de ritprijs. Als er dynamische tarieven gelden, ontvang je een pushbericht over de bijgewerkte ritprijs wanneer een chauffeur aan jou is toegewezen.

Reserveringskosten

Bij geplande ritten worden ook reserveringskosten in rekening gebracht als een vergoeding voor het gemak en de betrouwbaarheid die het vooraf plannen van een rit biedt. Als je minstens een uur van tevoren een rit plant, wordt de ritprijs vergrendeld en hoef je tijdens je rit geen dynamische tarieven te betalen. Reserveringskosten zijn inbegrepen in de prijs die je ziet voordat je een rit aanvraagt.

Tijd- en afstandstarieven zijn niet van toepassing op Uber Reserve, omdat daarbij de ritprijs vooraf bekend is.