Tweestapsverificatie inschakelen

Schakel tweestapsverificatie in om je account extra te beveiligen. Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet je elke keer op twee verschillende manieren inloggen bij je Uber-account.

Tweestapsverificatie inschakelen

1. Ga naar Accountbeheer nadat je bent ingelogd bij je account
  2. Selecteer Beveiliging
  3. Tik op Tweestapsverificatie
  4. Volg de resterende stappen op je apparaat

Zelfs als je tweestapsverificatie niet inschakelt, vereist Uber soms tweestapsverificatie om je account beter te beschermen. Als je bijvoorbeeld een kopie van je gegevens opvraagt of je account wilt verwijderen, vraagt Uber je om je identiteit te verifiëren.

Tweestapsverificatie uitschakelen

1. Ga naar Accountbeheer nadat je bent ingelogd bij je account
  2. Selecteer Beveiliging
  3. Tik op Tweestapsverificatie
  4. Tweestapsverificatie uitschakelen

Hoe kan ik verificatiecodes ontvangen?

Sms

Uber stuurt een sms met de verificatiecode naar het nummer waarmee de tweestapsverificatie is ingesteld. Hiervoor gelden de standaardkosten voor sms'jes en datagebruik.

Als je je telefoonnummer niet kunt bijwerken via Accountbeheer, kun je contact met ons opnemen voor hulp.

Je ontvangt misschien geen sms'jes als je op reis bent, geen mobiel bereik hebt of je hebt afgemeld voor sms'jes van Uber.

Beveiligingsapp

De beveiligingsapp genereert je verificatiecodes. Je hebt dus geen telefoonnummer nodig dat aan je account is gekoppeld.

Beveiligingsapps werken offline, dus dit is een goede optie als je vaak reist of ritten aanvraagt vanaf een ander apparaat dan je mobiele telefoon.

Wat zijn back-upcodes?

Je kunt back-upcodes gebruiken om in te loggen op je account als je geen verificatiecodes ontvangt.

We raden je aan de back-upcodes op een veilige plek op te slaan nadat je de tweestapsverificatie hebt ingesteld. Als je je telefoon kwijtraakt, kun je met deze codes weer toegang krijgen tot je Uber-account.

Inloggen met een back-upcode:

1. Selecteer een andere verificatiemethode op het scherm waar je de verificatiecode invoert
  2. Selecteer Back-upcode gebruiken en voer een van de opgeslagen back-upcodes in

Je kunt back-upcodes maar één keer gebruiken. Als je al je codes hebt gebruikt en niet kunt inloggen om nieuwe codes aan te vragen, kun je contact opnemen met support.