Veelgestelde vragen

Wat is Uber Bus?

Uber Bus is een nieuwe soort comfortabele, veilige en handige optie voor woon-werkverkeer.

Uber Bus maakt gebruik van technologie om je stoel te reserveren in een schone bus van hoge kwaliteit met airconditioning. Wanneer je een rit aanvraagt via de app, zie je de beschikbare tijden en kun je jouw week van tevoren plannen. Omdat je ritten deelt met andere Uber-passagiers, is de prijs ook betaalbaar genoeg voor dagelijks gebruik.

Waar is Uber Bus beschikbaar?

Momenteel is Uber Bus alleen beschikbaar in bepaalde steden in Egypte en India.

Wat is de prijs voor een rit?

De prijs is gebaseerd op de ritafstand. Tarieven verschillen per stad.

Hoe maak ik ritten met Uber Bus?

1. Update: zorg dat je de nieuwste versie van de Uber-app gebruikt.

2. Aanvragen: voer je bestemming in, selecteer de Uber Bus-optie, controleer je ritprijs, kies de gewenste ophaaltijd en het aantal stoelen, en klik daarna op Aanvragen.

3. Ritgegevens: wacht een paar minuten om je ritgegevens te bekijken. Je ziet de chauffeursinformatie en de ophaallocatie. Vanaf dat moment is je stoel gereserveerd. Je kunt de bus volgen als deze onderweg is naar je ophaallocatie.

4. Lopen: loop naar de ophaallocatie die je op de kaart ziet. Zorg dat je klaarstaat voordat de bus arriveert. De bus wacht maar twee minuten op de ophaallocatie.

5. Rit maken: laat je kaartje zien aan de chauffeur, betaal de chauffeur contant of via de app en geniet van de rit.

6. Lopen naar bestemming: wanneer je dichter bij je bestemming komt, zoeken we de dichtstbijzijnde afzetlocatie op basis van de route die je volgt. In de app zie je een routebeschrijving naar je eindbestemming.

Je kunt ook de Uber Bus-app gebruiken om een rit aan te vragen. De Uber Bus-app werkt op alle Android-apparaten en in alle netwerkomstandigheden.

Kan ik vooraf boeken?

Je kunt tot één week voor de gewenste datum en tijd reserveren. Je kunt gedurende een week meerdere busritten reserveren.

Waarom zie ik de voertuigweergave niet, behalve in het district?

Je kunt het product niet zien tenzij je in de buurt van de route bent. Naarmate routes in andere districten worden geactiveerd, krijg je die weergave te zien.

Kan ik overal in mijn stad een busrit boeken?

Nee, er zijn specifieke buslijnen beschikbaar en daarom moeten je ophaal- en afzetpunten in de buurt van die gebieden zijn.

Kan ik een vriend(in) meenemen?

Ja, je kunt een rit voor meerdere personen aanvragen.

Wat is het maximale aantal passagiers?

Het maximale aantal passagiers is drie.

Wat zijn COVID-19-veiligheidsmaatregelen?

We volgen de hygiënevoorzorgsmaatregelen en de nieuwste veiligheidsrichtlijnen.