Wat kan ik doen om mijn account te beschermen?

Tweestapsverificatie inschakelen

Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet je elke keer op twee verschillende manieren inloggen bij je Uber-account.

Er zijn twee manieren om verificatiecodes te ontvangen:

1. Via een sms van Uber.
  2. Download een beveiligings-app zoals Duo, Authy of Google Authenticator om de codes te genereren.

Zelfs als je tweestapsverificatie niet inschakelt, kan Uber je hierom vragen voor betere beveiliging van je account. Als je bijvoorbeeld bepaalde gegevens in je account wijzigt, vraagt Uber aanvullende informatie om te verifiëren dat jij de wijziging hebt doorgevoerd.

Pas op voor phishing

Phishing is een poging om je Uber-accountgegevens te ontfutselen (zoals e-mailadres, telefoonnummer of wachtwoord). Phishing gebruikt vaak ongevraagde e-mails of sms-berichten met een link of bijlage die je naar een valse inlogpagina brengt. Uber-medewerkers nemen nooit per e-mail of telefoon contact op om je accountgegevens op te vragen, zoals je wachtwoord of je financiële gegevens. Als je een bericht ontvangt waarin staat dat het van Uber afkomstig is en waarin je wordt gevraagd om persoonlijke informatie te verstrekken of naar een website te gaan die niet van https://www.uber.com is, klik dan niet op de link en geef dan geen gegevens door. Meld het bericht onmiddellijk aan ons, zodat onze experts het kunnen onderzoeken.

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

Het belangrijkste wat je kunt doen om je Uber-account te beschermen, is een uniek wachtwoord gebruiken dat je voor geen enkele andere service gebruikt. Zorg ervoor dat je wachtwoord ten minste tien tekens bevat, waaronder kleine letters, hoofdletters, cijfers en ten minste één symbool.

Je kunt ook overwegen een wachtwoordmanager te gebruiken, die eenvoudig sterke en unieke wachtwoorden voor elk van je online accounts kan maken, opslaan en bijwerken.