Wat is Uber Money?

Uber Money is een opgeslagen saldotegoed dat u kunt gebruiken als betaalmethode. Hiermee heeft u meer controle over uw transacties. U koopt Uber Money via de app en gebruikt dit saldo om te betalen voor ritten.

Uber Money is beschikbaar in bepaalde landen. Schakel uw locatieservice in om te bepalen of Uber Money beschikbaar is in uw land.

Open de mobiele instellingen waar u de service kunt activeren.

Locatievoorzieningen activeren op iOS

1. Selecteer "Instellingen" en vervolgens "Privacy"
  2. Selecteer "Locatievoorzieningen" en vervolgens "Uber"
  3. Kies "Altijd"

Voer deze stappen uit op Android:

1. Selecteer "Instellingen" en vervolgens "Apps"
  2. Selecteer "Uber" en vervolgens "Toestemmingen"
  3. Schakel "Locatie" naar aan

Om Uber Money te kopen:

1. Open de app en tik linksboven op Menu.
  2. Selecteer "Wallet" en daarna "Saldo toevoegen".
  3. Selecteer een bedrag.
  4. Ga naar "Betaalmethode" om een andere betaalbron te selecteren of toe te voegen.
  5. Klik op "Kopen".

Als u voor ritten wilt betalen met Uber Money, kiest u Uber Money als betaalmethode nadat u uw bestemming heeft ingevuld.

Als uw Uber Money-saldo lager is dan de kosten van uw rit of bestelling, wordt u gevraagd om een extra betaalmethode toe te voegen of meer saldo toe te voegen aan uw Uber Money-account voordat u een rit aanvraagt. Dit betekent dat u uw resterende Uber Money-saldo niet kunt combineren met een andere betaalmethode op uw account. Als de kosten van uw bestelling of rit hoger zijn dan uw Uber Money-saldo, vul dan uw Uber Money-saldo aan of gebruik een andere betaalmethode om uw bestelling of rit te betalen. Er kan een autorisatiestop op die betalingsmethode worden gezet.