Hoe kan ik een betaalmethode bijwerken of verwijderen?

Als je je gewenste betaalmethode toevoegt en selecteert, kun je een rit aanvragen. Je kunt afhankelijk van je land en stad betaalmethoden toevoegen, zoals creditcards, contant geld of een PayPal-account. Wanneer een bestelling wordt bezorgd, wordt de door jou gekozen betaalmethode gebruikt.

Een betaalmethode toevoegen

1. Tik op Account en vervolgens op Wallet.
  2. Tik op Betaling toevoegen.
  3. Voeg een betaalmethode toe door een pas te scannen of de pasgegevens handmatig in te vullen, of voeg een andere betaalmethode toe.

Een creditcard of betaalpas scannen

1. Tik op het camerapictogram om een kaart te scannen. Je telefoon kan je vragen om de Uber-app toestemming te geven je camera te gebruiken.
  2. Plaats de kaart in het midden van het scherm, zodat alle vier de hoeken groen knipperen. Een pas of kaart met letters en cijfers in reliëf is meestal het makkelijkst te scannen.
  3. Voer de vervaldatum, het CVV-nummer en de postcode van het factuuradres in.
  4. Tik op Opslaan.

Een creditcard of betaalpas handmatig toevoegen

1. Vul je kaart- of pasnummer in.
  2. Vul de vervaldatum, het CVV-nummer en de postcode van het factuuradres in.
  3. Tik op Opslaan.

Creditcard- of pasgegevens bijwerken

Je kunt de vervaldatum, het CVV-nummer en de postcode van het factuuradres van een creditcard of betaalpas wijzigen.

1. Selecteer Account en selecteer vervolgens Wallet.
  2. Selecteer de betaalmethode die je wilt bijwerken.
  3. Tik op het pictogram met drie stippen en tik op Bewerken.
  4. Breng wijzigingen aan en tik dan op Opslaan.

Hoewel je het nummer van een creditcard of betaalpas niet kunt bijwerken, kun je een kaart of pas wel uit je account verwijderen en daarna toevoegen als nieuwe betaalmethode.

Een betaalmethode verwijderen

Er moet altijd minimaal één betaalmethode zijn gekoppeld aan je account. Als je je enige betaalmethode wilt verwijderen, moet je eerst een andere toevoegen.

1. Selecteer Account en selecteer vervolgens Wallet.
  2. Selecteer de kaart of pas die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
  4. Tik op Verwijderen en bevestig dit.