Toegankelijkheid: TalkBack gebruiken

In dit artikel leggen we uit hoe je TalkBack met de app gebruikt.

Je bezorglocatie en bezorgtijd instellen

Nadat je voor het eerst inlogt op de app, word je gevraagd om de bezorglocatie in te vullen.

Volg deze stappen vanuit het startscherm:

1. Dubbeltik linksboven in het startscherm.
  2. Vul je adres in of kies een optie uit de lijst met voorgestelde bestemmingen.
  3. Stel de bezorgtijd in (z.s.m. of geplande bezorging).

Nadat je de bezorggegevens hebt ingevuld, zoeken we restaurants bij jou in de buurt waar je kunt bestellen.

De bezorglocatie en bezorgtijd wijzigen

Als je automatisch naar de beginfeed wordt geleid in plaats van de pagina met bezorggegevens, is het bezorgadres standaard de laatst ingevulde locatie.

Volg deze instructies als je het bezorgadres wilt wijzigen:

1. Dubbeltik linksboven in het startscherm.
  2. Vul je adres in of kies een optie uit de lijst met voorgestelde bestemmingen.
  3. Stel de bezorgtijd in (z.s.m. of geplande bezorging).

Winkeliers kiezen

In het startscherm vind je een lijst met een aantal winkeliers waar je kunt bestellen. Swipe naar links of naar rechts om door de aanbevelingen te bladeren.

Je kunt ook naar Zoeken gaan door het tabblad Zoeken onderaan het scherm te openen:

1. Tik één keer onderaan het scherm.
  2. Het tabblad Zoeken staat naast het tabblad Home. Dubbeltik om het te openen.
  3. Zoek op aanbevolen keukencategorieën of op type restaurant/gerecht/keuken.

Bestellen

Volg deze stappen nadat je een winkelier hebt gekozen:

1. Blader door het menu van het restaurant en voeg items toe aan de winkelwagen door te dubbeltikken op de optie AAN WINKELWAGEN TOEVOEGEN.
  2. Herhaal dit totdat je alle gewenste items in je winkelwagen hebt.
  3. Als alles in je winkelwagen ligt, swipe je totdat je de optie WINKELWAGEN BEKIJKEN hoort. Tik twee keer om naar de afrekenpagina te gaan.
  4. Hier kun je de bestelgegevens controleren: het bezorgadres, de bezorgtijd, de items in je winkelwagen en de betaalmethode. Op deze pagina kun je ook eventuele promotiecodes toevoegen.
  5. Nadat je de gegevens hebt gecontroleerd, plaats je de bestelling door te swipen totdat je de optie BESTELLEN hoort. Dubbeltik om de optie te selecteren.

Je bestelling annuleren

Nadat je op BESTELLEN hebt getikt, gaat de app naar de aanvraagmodus.

Je kunt als volgt je bestelling annuleren:

1. Swipe naar rechts om de knop Annuleren in beeld te krijgen.
  2. Nadat we een bezorger hebben gevonden, wordt naast de knop Annuleren de knop Contact weergegeven.

Wachten op bestelling

Met de optie Verwachte aankomsttijd in de app weet je wanneer je bestelling ongeveer wordt bezorgd. Je kunt de optie Verwachte aankomsttijd markeren als je wilt horen wanneer de bestelling wordt bezorgd. Nadat we een bezorger hebben gevonden, kun je ook de kaart onderaan het scherm markeren. Je hoort dan de naam en de beoordeling van de bezorger en eventueel het type voertuig en het kenteken.

De bestelling en bezorger beoordelen

Nadat de bestelling is voltooid, wordt er bovenaan het beginscherm een beoordelingskaart weergegeven. Tik twee keer op de kaart om de bezorger en het restaurant te beoordelen en een fooi te geven.

Accountinstellingen

Tik rechtsboven in het scherm om naar je Account te gaan. Beschikbare opties:

• Account: hier kun je je favoriete bezorgadres uploaden. Zo hoef je niet elke keer handmatig een adres in te voeren als je het adres wilt wijzigen. Je kunt je telefoonnummer ook wijzigen via ACCOUNT BEWERKEN.
  • Je favorieten: hier kun je laten voorlezen welke winkeliers je als favoriet hebt gemarkeerd of waar je eerder iets hebt besteld.
  • Betaalmethode: hier kun je betaalmethoden wijzigen of toevoegen.
  • Help: hier vind je verschillende supportopties. Je kunt bijvoorbeeld problemen met toegankelijkheid melden.
  • Promoties: hier kun je bestaande promoties voor je account bekijken of een nieuwe promotiecode toevoegen.
  • Gratis eten: je gebruikt deze optie om tegoed te ontvangen als je vrienden introduceert. Je vindt hier de uitnodigingscode voor introducties.
  • Bezorgen via ons: hier kun je de aanvraagprocedure starten om aan de slag te gaan als bezorger via Uber.
  • Instellingen: dezelfde gegevens als de hierboven genoemde Account-optie.