Toegankelijkheid: VoiceOver gebruiken

Welkom bij ons Help-artikel over het gebruik van VoiceOver met de Uber Eats-app. In dit artikel leggen we uit hoe je VoiceOver met de Uber Eats-app gebruikt.

JE BEZORGLOCATIE EN BEZORGTIJD INSTELLEN
Nadat je je voor het eerst in de app hebt aangemeld, moet je eerst je bezorglocatie invoeren.

Als je al op het beginscherm bent, volg je deze stappen:
1. Dubbeltik op de linkerbovenhoek van het beginscherm.
2. Voer je adres in of kies een optie uit de lijst met voorgestelde bestemmingen.
3. Stel de bezorgtijd in (z.s.m. of geplande bezorging).

Nadat je de bezorgingsgegevens hebt ingevoerd, zoeken we naar restaurants bij jou in de buurt waar je eten kunt bestellen.

DE BEZORGLOCATIE EN BEZORGTIJD WIJZIGEN
Als je automatisch naar de beginfeed wordt geleid in plaats van naar de pagina met bezorggegevens, is het bezorgadres standaard de laatst ingevoerde locatie.

Volg deze instructies als je het bezorgadres wilt wijzigen:
1. Dubbeltik op de linkerbovenhoek van het beginscherm.
2. Voer je adres in of kies een optie uit de lijst met voorgestelde bestemmingen.
3. Stel de bezorgtijd in (z.s.m. of geplande bezorging).

RESTAURANTS KIEZEN
In de feed op het beginscherm zie je een diverse selectie van restaurants waarbij je kunt bestellen. Swipe naar links of naar rechts om door de aanbevelingen te bladeren.

Je kunt ook naar Zoeken gaan door het tabblad Zoeken onderaan het scherm te openen:
1. Tik één keer onderaan het scherm.
2. Het tabblad Zoeken bevindt zich direct naast het tabblad Home. Dubbeltik om het te openen.
3. Op dit tabblad kun je zoeken op aanbevolen keukens of het type restaurant, gerechten of keuken.

EEN BESTELLING PLAATSEN
Nadat je een restaurant hebt gekozen waarbij je wilt bestellen, volg je deze stappen:
1. Voeg op de menupagina van het restaurant items toe aan de winkelwagen door twee keer op de optie AAN WINKELWAGEN TOEVOEGEN te tikken.
2. Herhaal dit totdat je alles hebt toegevoegd wat je wilt bestellen.
3. Als alle gewenste items in je winkelwagen liggen, swipe je totdat je de optie WINKELWAGEN BEKIJKEN hoort. Dubbeltik om naar de afrekenpagina te gaan.
4. Hier kun je de bestelgegevens controleren: het bezorgadres, de bezorgtijd, de items in je winkelwagen en de betaalmethode. Op deze pagina kun je ook eventuele promotiecodes toevoegen.
5. Nadat je de gegevens hebt gecontroleerd, plaats je de bestelling door te swipen totdat je de optie BESTELLING PLAATSEN hoort. Tik twee keer om de optie te selecteren.

JE BESTELLING ANNULEREN
Nadat je op de knop BESTELLING PLAATSEN hebt getikt, gaat de app naar de aanvraagmodus.
Je kunt als volgt je bestelling annuleren:
1. Swipe naar rechts om de knop Annuleren te markeren.
2. Nadat we een bezorger hebben gevonden, wordt naast de knop Annuleren een knop Contact weergegeven.

OP JE BESTELLING WACHTEN
Met de optie ‘Verwachte aankomsttijd’ in de Uber Eats-app weet je wanneer de bestelling naar verwachting wordt bezorgd. Je kunt de optie ‘Verwachte aankomsttijd’ markeren om te horen hoelang het duurt voordat je bestelling wordt bezorgd. Nadat we een bezorger hebben gevonden, kun je ook de kaart onderaan het scherm markeren om de naam, het type voertuig, de beoordeling en het kenteken van de bezorger te horen.

JE BESTELLING EN BEZORGER BEOORDELEN
Nadat de bestelling is voltooid, wordt er bovenaan het beginscherm een beoordelingskaart weergegeven. Dubbeltik op de kaart om de bezorger en het restaurant te beoordelen. Je kunt de bezorger ook een fooi geven.

CONTACT OPNEMEN MET SUPPORT
Als je vragen of feedback hebt met betrekking tot toegankelijkheid, kun je ons dat via de volgende link laten weten:
ACCOUNTINSTELLINGEN
Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm om het tabblad Account te openen. Dit zijn de beschikbare opties:

- Account: hier kun je je favoriete bezorgadres uploaden. Zo hoef je niet elke keer handmatig een adres in te voeren als je het adres wilt wijzigen. Je kunt je telefoonnummer ook wijzigen door de optie ACCOUNT BEWERKEN te selecteren.
- Je favorieten: hier kun je een lijst laten voorlezen van restaurants waaraan je een bladwijzer hebt toegevoegd of waar je eerder hebt besteld.
- Betaalmethode: hier kun je betaalmethoden wijzigen of toevoegen.
- Help: hier vind je verschillende supportopties. Je kunt bijvoorbeeld problemen met toegankelijkheid melden.
- Promoties: hier kun je bestaande promoties voor je account bekijken of een nieuwe promotiecode toevoegen.
- Gratis eten: gebruik deze optie om Uber Eats-tegoed te ontvangen als je vrienden introduceert. Je vindt hier je uitnodigingscode voor introducties.
- Bezorgen via Uber: hier kun je solliciteren als bezorger via Uber.
- Instellingen: hetzelfde scherm als de hierboven genoemde Account-optie.