Wat staat er in het downloadbestand met Uber-gegevens?

Afhankelijk van hoe je het Uber-platform gebruikt, kan de inhoud van je downloadbestand met gegevens het volgende bevatten:

ACCOUNTGEGEVENS
De accountgegevens bevatten onder andere:

- je naam en e‑mailadres, je mobiele telefoonnummer, je beoordeling(en) en de datum waarop je je hebt aangemeld bij Uber;
- de introductiecodes die zijn uitgegeven door Uber;
- gegevens van de betaalmethode, zoals de datum waarop je de betaalmethode hebt aangemaakt of bijgewerkt, naam van bank, land van facturering en type betaalkaart (Visa, bankpas etc.);
- metagegevens over gesprekken met Uber-support;
- communicatie tussen de Uber-partner en de passagier of tussen de bezorger en de klant (let op:
je ziet alleen berichten die je hebt verzonden).

PASSAGIERSGEGEVENS
Passagiersgegevens bevatten onder andere informatie die is gebruikt om je naar de bestemming te brengen, zoals:

- het tijdstip en de locatie waarop ritten zijn aangevraagd, gestart en beëindigd, en de afgelegde afstand;
- de prijzen en valuta's van ritten;
- dertig dagen aan mobiele gebeurtenisgegevens, zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat, de app-versie en
de tijd en locatie waar de gegevens zijn verzameld.

JUMP-GEGEVENS
JUMP-gegevens bevatten onder andere informatie over ritten die je hebt gemaakt met JUMP-fietsen en -steps, zoals:

- tijdstip en locatie waarop de ritten zijn gestart en beëindigd, en de afgelegde reisafstand;
- de prijzen van de ritten.

UBER EATS-GEGEVENS
Uber Eats-gegevens bevatten details van de bestelgeschiedenis, zoals:

- restaurantnamen, de bestelde items, de prijzen en het tijdstip waarop je hebt besteld;
- aanpassingen of speciale instructies;
- dertig dagen aan mobiele gebeurtenisgegevens, zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat, de app-versie, en de tijd wanneer en locatie waar de gegevens zijn verzameld.
Voor meer informatie kun je Verzameling en gebruik van gegevens in onze Privacymelding lezen.
WAT STAAT ER NIET IN HET DOWNLOADBESTAND MET GEGEVENS?

Bepaalde informatie staat met een reden niet in het downloadbestand met gegevens. Dit kan om veiligheidsredenen zijn of omdat de gegevens vertrouwelijk zijn. We voegen ook geen informatie toe als deze persoonsgegevens van een andere partij heeft die we redelijkerwijs niet kunnen weglaten. Denk bijvoorbeeld aan supporttickets, e‑mailcorrespondentie met Uber en berichten die je hebt ontvangen.

Op de onderstaande lijst vind je het soort informatie dat niet voor elk accounttype in het downloadbestand staat en de reden waarom.

ACCOUNTGEGEVENS
Vertrouwelijke persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt, zoals je burgerservicenummer, postadres en bankrekening- en creditcardgegevens, staan niet in het downloadbestand. Deze gegevens worden voor jouw persoonlijke veiligheid weggelaten. Je ontvangt alleen berichten die jij hebt verstuurd. We laten berichten die je hebt ontvangen weg om veiligheidsredenen.

GEGEVENS OVER MOBIELE GEBEURTENISSEN
Gegevens over mobiele gebeurtenissen in je export (zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat en de versie van de app) zijn beperkt tot de afgelopen dertig dagen. Dit om het downloadbestand klein te houden zodat je de gegevens zo snel mogelijk kunt ontvangen.

PASSAGIERSGEGEVENS
- De namen en adressen van opgeslagen locaties worden om technische en juridische redenen weggelaten.
- Gegevens zoals geschatte aankomsttijd, prijsopgaven en details over marktspecifieke promotiekortingen staan niet in het downloadbestand omdat dit vertrouwelijke gegevens zijn.

UBER EATS-GEGEVENS
- De berekeningen van bezorgkosten en details over promotieaanbiedingen staan niet in het downloadbestand omdat deze gegevens
vertrouwelijk zijn.
- De berekeningen van bezorgkosten en details over promotieaanbiedingen staan niet in het downloadbestand omdat deze gegevens
vertrouwelijk zijn.

GEGEVENS UBER-PARTNER
Het downloadbestand kan een zeer beperkte hoeveelheid informatie over je activiteiten als Uber-partner hebben. In het Uber-partnerdashboard vind je meer partnergegevens en informatie.
Het downloadbestand bevat de meest relevante gegevens over hoe je het Uber-platform gebruikt. Als je vragen hebt over je persoonsgegevens, specifieke gegevens wilt ontvangen die niet beschikbaar zijn in het downloadbestand, een correctie aan wilt vragen of om een andere reden contact wilt opnemen met de DPO (Data Protection Officer) van Uber, kun je een verzoek indienen via de onderstaande link.