Wat staat er in het downloadbestand met Uber-gegevens?

Afhankelijk van hoe je het Uber-platform gebruikt, bevat je gegevensdownload het volgende:

Accountgegevens

In je accountgegevens staan onder andere:

• je naam en e‑mailadres, je mobiele telefoonnummer, je beoordeling(en) en de datum waarop je je hebt aangemeld bij Uber,
  • introductiecode(s) die zijn uitgegeven door Uber,
  • gegevens van de betaalmethode, zoals de datum waarop je een betaalmethode hebt aangemaakt of bijgewerkt, naam van bank, land van facturering en type betaalkaart (Visa, bankpas etc.),
  • metagegevens over gesprekken met Uber-support,
  • communicatie tussen de Uber-partner en de passagier of tussen de bezorger en de klant.
    • Let op: je ziet alleen berichten die je hebt verzonden.

Passagiersgegevens

Je passagiersgegevens bevatten onder andere informatie die is gebruikt om je naar de bestemming te brengen, zoals:

• het tijdstip en de locatie waarop ritten zijn aangevraagd, gestart en beëindigd, en de afgelegde afstand,
  • ritprijzen en -valuta,
  • dertig dagen aan mobiele gebeurtenisgegevens, zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat, de app-versie, en de tijd en locatie van de verzamelde gegevens.

Uber Eats-gegevens

Uber Eats-gegevens bevatten informatie over de bestelgeschiedenis, zoals:

• namen van winkeliers, bestelde items, prijzen en tijdstip waarop je hebt besteld,
  • aanpassingen of speciale instructies,
  • dertig dagen aan mobiele gebeurtenisgegevens, zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat, de app-versie, en de tijd en locatie van de verzamelde gegevens.

Kijk voor meer informatie onder Verzameling en gebruik van gegevens in onze Privacyverklaring.

Wat staat er niet in het downloadbestand van je gegevens?

Bepaalde informatie staat met een reden niet in het downloadbestand met je gegevens. Dit kan om veiligheidsredenen zijn of omdat de gegevens vertrouwelijk zijn. Er staat ook geen informatie in met persoonsgegevens van een andere partij die we redelijkerwijs niet kunnen weglaten. Denk bijvoorbeeld aan supporttickets, e‑mailcorrespondentie met Uber en berichten die je hebt ontvangen.

In de onderstaande lijst vind je het soort informatie dat voor elk accounttype niet in het downloadbestand staat en de reden waarom.

Accountgegevens

Vertrouwelijke persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt, zoals je burgerservicenummer, postadres en bankrekening- en creditcardgegevens, staan niet in het downloadbestand. Deze gegevens worden voor jouw persoonlijke veiligheid weggelaten. Je ontvangt alleen berichten die jij hebt verstuurd. We laten berichten die je hebt ontvangen weg om veiligheidsredenen.

Mobiele gebeurtenisgegevens

Gegevens over mobiele gebeurtenissen in je export (zoals het besturingssysteem van het apparaat, het model van het apparaat, de taal van het apparaat en de versie van de app) zijn beperkt tot de afgelopen dertig dagen. Dit om het downloadbestand klein te houden zodat je de gegevens zo snel mogelijk kunt ontvangen.

Passagiersgegevens

• De namen en adressen van opgeslagen locaties worden om technische en juridische redenen weggelaten.
  • Gegevens zoals de geschatte aankomsttijd, prijsopgaven en details over marktspecifieke promotiekortingen staan niet in het downloadbestand omdat dit vertrouwelijke gegevens zijn.

Uber Eats-gegevens

• Berekeningen van bezorgkosten en details over promotieaanbiedingen staan niet in het downloadbestand omdat deze gegevens beschermd zijn.
  • Berekeningen van bezorgkosten en details over promotieaanbiedingen staan niet in het downloadbestand omdat deze gegevens beschermd zijn.

Gegevens Uber-partner

Het downloadbestand kan een zeer beperkte hoeveelheid informatie over je activiteiten als Uber-partner bevatten. Je vindt meer partnergegevens en informatie in het partnerdashboard.

Het downloadbestand bevat de meest relevante gegevens over hoe je het Uber-platform gebruikt. Heb je vragen over je persoonsgegevens, wil je specifieke gegevens ontvangen die niet beschikbaar zijn in het downloadbestand, wil je een correctie aanvragen of wil je om een andere reden contact opnemen met de DPO (Data Protection Officer) van Uber? Dien dan een verzoek in via onderstaande link.