Veelgestelde vragen over allergieverzoeken

Hoe dien ik een allergieverzoek in?

Je kunt je allergieën aangeven bij elk item dat je bestelt. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar de Speciale instructies op de itempagina.
  2. Selecteer Allergieverzoeken.
  3. Vink het selectievakje aan naast elke allergie die je wilt toevoegen.
  4. Kies Toepassen op item.

Je kunt de winkelier ook bellen om te vragen waar ze aan kunnen voldoen. Als je wilt bellen, vind je het nummer in de app onder Allergieverzoeken in het scherm met de gegevens van de winkelier.

Niet alle winkeliers kunnen rekening houden met allergieverzoeken. Dit wordt aangegeven in de etalage van de winkel, in het scherm met winkelgegevens en bij elk item.

Voor welke allergieën kan ik een allergieverzoek indienen?

We houden rekening met voedselallergieën die worden erkend door lokale regelgevende instanties. Sommige restaurants kunnen ook rekening houden met andere voedselallergieën. Neem rechtstreeks contact op met de winkelier voor meer informatie.

Wat als een winkelier niet aan mijn allergieverzoek kan voldoen?

Als het restaurant niet aan je allergieverzoek kan voldoen, word je gevraagd om je bestelling aan te passen of wordt deze geannuleerd.

Als je hebt geselecteerd uit de lijst met allergenen:

• Als het restaurant niet aan je allergieverzoek kan voldoen, ontvang je een melding in de app. In de app kun je kiezen of je de bestelling wilt wijzigen of deze helemaal wilt annuleren. Als je binnen 10 minuten geen keuze maakt, wordt de bestelling voor je geannuleerd.

Als je naar het restaurant hebt gebeld met vragen over allergieën:

• Als het restaurant je laat weten dat ze niet de gewenste ingrediënten of bereidingsmethoden hebben, kun je bij een ander restaurant bestellen. We raden je aan een ander restaurant te zoeken dat allergie-informatie kan ontvangen. Dit staat aangegeven in de etalage van het restaurant.