Wachtwoordsleutels gebruiken om in te loggen

Wachtwoordsleutels zijn ontworpen om traditionele wachtwoorden te vervangen en kunnen worden gebruikt om in te loggen op je Uber-account. Dit is een optionele verificatiemethode die is bedoeld om een veilige inlogervaring te bieden met behulp van end-to-end-versleuteling. De voordelen zijn onder andere:

• Makkelijkere toegang tot je account zonder dat je een wachtwoord hoeft te onthouden of in te voeren.
  • Verbeterde beveiliging omdat wachtwoordsleutels worden beschermd door de verificatiemethoden van je apparaat, zoals vingerafdruk, gezichtsherkenning, apparaatpincode of fysieke sleutels.
  • Gestroomlijnd inloggen met de mogelijkheid om wachtwoordsleutels op verschillende apparaten waarop is ingelogd bij dezelfde wachtwoordbeheerder te synchroniseren.
  • Betere bescherming tegen phishing en ongeautoriseerde toegang als gevolg van wachtwoorddiefstal.

Meer informatie over wachtwoordsleutels op Android en iOS.

Een wachtwoordsleutel instellen

Als je wachtwoordsleutels wilt gebruiken, zorg je ervoor dat je platform en apparaat deze functie ondersteunen en dat je de nieuwste versie van de Uber-app gebruikt. Als je het volgende gebruikt:

• Apple-apparaat, zorg ervoor dat de instelling voor het delen van wachtwoorden op je apparaat is ingeschakeld voordat je de onderstaande stappen doorloopt.
  • Android-apparaat, zorg ervoor dat je het juiste Google-account gebruikt voor naadloze synchronisatie op verschillende apparaten. Meer informatie over het beheren van wachtwoordsleutels in Chrome hier.

Terwijl je bent ingelogd bij de Uber-app

1. Ga naar Account > Uber-account beheren > Beveiliging > Wachtwoordsleutels.
  2. Selecteer Een wachtwoordsleutel maken.
  3. Volg de instructies om een wachtwoordsleutel te maken.

Nadat de wachtwoordsleutel is gemaakt, wordt deze toegevoegd aan het gedeelte Wachtwoordsleutels in de Uber-app.

Terwijl je bent uitgelogd bij de Uber-app

Controleer voordat je deze stappen uitvoert of de instelling voor het delen van wachtwoorden op je apparaat is ingeschakeld:

1. Open de Uber-app en ga naar de aanmeldings- en inlogpagina.
  2. Selecteer het wachtwoordsleutelpictogram (de sleutel naast een persoon).
  3. Ga verder met aanmelden of inloggen bij de Uber-app.
  4. Selecteer Wachtwoordsleutel maken.
  5. Volg de aanwijzingen om een wachtwoordsleutel te maken.

Nadat de wachtwoordsleutel is gemaakt, wordt deze toegevoegd aan het gedeelte Wachtwoordsleutels in de beveiligingsinstellingen van je apparaat.

Een wachtwoordsleutel gebruiken

Voer een van de volgende stappen uit om in te loggen op je Uber-account met een wachtwoordsleutel:

• Selecteer het wachtwoordsleutelpictogram (de sleutel naast een persoon) in het veld mobiel/e-mail, selecteer de opgeslagen wachtwoordsleutel die je wilt gebruiken en volg de aanwijzingen om in te loggen.
  • Gebruik een wachtwoordsleutel van een ander apparaat door de instructies op het scherm te volgen om een QR-code weer te geven en scan deze met het mobiele apparaat waarop je code is opgeslagen.

Een wachtwoordsleutel verwijderen

Via de Uber-app

1. Ga naar Account > Uber-account beheren > Beveiliging > Wachtwoordsleutels.
  2. Selecteer onder Wachtwoordsleutels het prullenbakpictogram naast de wachtwoordsleutel die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen om de wachtwoordsleutel te verwijderen.

Als je een wachtwoordsleutel uit de Uber-app verwijdert, blijft de wachtwoordsleutel op je apparaat staan, maar kun je de verwijderde wachtwoordsleutel niet gebruiken om in te loggen bij je Uber-account. Omdat de wachtwoordsleutel op je apparaat blijft staan, krijg je nog steeds Inloggen met wachtwoordsleutels te zien wanneer je inlogt bij de Uber-app totdat je de wachtwoordsleutel van je apparaat verwijdert. Ga naar je apparaatinstellingen om een wachtwoordsleutel permanent te verwijderen.

Vanaf je apparaat

Hieronder lees je hoe je wachtwoordsleutels van je apparaat verwijdert: