Informatie over gegevensbeveiligingsincident 2016

In oktober 2016 heeft Uber te maken gehad met een incident op het gebied van gegevensbeveiliging, dat heeft geleid tot een inbreuk op de gegevens met betrekking tot passagiers- en chauffeursaccounts.

Het gaat hierbij onder andere om de volgende passagiersinformatie: namen, e‑mailadressen en mobiele telefoonnummers van accounts wereldwijd. Onze externe forensische experts hebben niet geconstateerd dat er ritlocatiegeschiedenissen, creditcardnummers, bankrekeningnummers, burgerservicenummers of geboortedata openbaar zijn gemaakt.

Hierna hebben we meteen stappen ondernomen om de informatie te beschermen, verdere onbevoegde toegang te voorkomen en onze beveiliging te verbeteren.

MOET IK ACTIE ONDERNEMEN?
We zijn van mening dat passagiers zelf geen actie hoeven te ondernemen. Er is geen bewijs voor fraude of misbruik dat verband houdt met dit incident. We houden de getroffen accounts in de gaten en hebben deze voorzien van extra fraudebescherming.

We raden onze gebruikers aan om regelmatig hun creditcard en accounts, inclusief hun Uber account, te controleren. Laat het ons alsjeblieft weten via 'Help' in de app als je iets onverwachts of ongebruikelijks ziet met betrekking tot je Uber account. Ga hiervoor naar het menu in de app (links boven in je scherm), tik op 'Help' en kies vervolgens voor 'Account en Betaalopties' > 'Ik heb een onbekende afschrijving' > 'Ik denk dat mijn account gehackt is'.