Een ritprijs delen met een vriend

Tijdens een rit kun je met de functie 'Ritprijs delen' de ritprijs gelijkmatig verdelen over meerdere passagiers.

Een ritprijs delen:
-vraag een rit aan
-selecteer Ritprijs delen onderaan je scherm
-voer de namen of telefoonnummers van de andere passagiers in

De passagiers die je hebt uitgenodigd ontvangen een verzoek om het delen van de ritprijs te accepteren.

Elke medepassagier ontvangt een melding in de Uber-app ter acceptatie. De ritprijs wordt vervolgens gelijkmatig verdeeld. Houd er rekening mee dat elke passagier een kleine toeslag in rekening wordt gebracht (€ 0.20).

Als een passagier ervoor kiest het delen van de ritprijs niet te accepteren of niet beschikt over een geldige betaalwijze, betaal je zowel zijn/haar aandeel als dat van jezelf. Actieve promoties in je account worden alleen toegepast voor jouw aandeel van de ritprijs, niet voor dat van je vrienden.

Het delen van de ritprijs is alleen mogelijk tijdens de rit en is niet beschikbaar bij alle Uber-opties, zoals uberPOOL. De ritprijs kan niet worden gedeeld na afloop van de rit.