Jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc

Korzystanie z kontaktów przez aplikację Uber

Od maja 2018 r. aplikacja Uber nie będzie już obsługiwać funkcji podłączania kontaktów z telefonu do konta. Ta opcjonalna funkcja umożliwiała aplikacji Uber wysyłanie Ci spersonalizowanych poleceń (np. sugerowanie, których przyjaciół zaprosić). Kontakty z Twojego telefonu nie będą już synchronizowane z serwerami firmy Uber, a dane kontaktów zsynchronizowane wcześniej zostaną usunięte.

Aplikacja nadal będzie pytać o pozwolenie na uzyskanie dostępu do kontaktów, gdy będziesz korzystać z funkcji wyświetlających książkę adresową w aplikacji, np.: Zaufane kontakty, Podział opłaty, Udostępnij mój szac. czas przyjazdu, Zaproś znajomego. Firma Uber będzie nadal przechowywać informacje określonych kontaktów, gdy będziesz korzystać z tych funkcji, np. dane znajomych, z którymi dzielisz opłatę.