Anpassa ljudinställningarna i Uber Driver-appen

Du kan anpassa ljudinställningarna i förarappen efter dina behov och önskemål när du kör.

Gör så här för att öppna ljudinställningarna:

1. Tryck på menyikonen (tre rader)
  2. Välj Konto sedan Appinställningar
  3. Gå till Ljud och röst för att anpassa inställningarna

Justera volymkontrollen

Förutom att styra volymen på din telefon kan du också ställa in appens volym på låg, normal eller hög. Detta gör att du kan justera volymen för röst- och reseaviseringsljud (t.ex. resebeställningar, avbokade resor osv.) utan att ändra telefonens volyminställningar.

• Standardinställning: Hög

• Proffstips: Ställ in appens volym på hög om du vill följa telefonens volym. Testa ändringarna genom att gå online och lyssna efter ljudet som indikerar att du har loggat in.

Lyssna på passagerarmeddelanden

Appen kan läsa upp passagerarmeddelanden. På så vis kan du hålla ögonen på vägen och händerna på ratten.

• Standardinställning: På

• Proffstips: Låt denna funktion vara aktiverad så att du aldrig missar ett meddelande från en passagerare.

Aviseringar för att meddela om resa

Appen kan meddela viktiga reseaviseringar som upphämtningar av nya passagerare, information om din nästa passagerare, ändringar av avlämningsdestinationer och avbokningar.

• Standardinställning: Av

• Proffstips: Aktivera den här funktionen så att du inte missar viktiga uppdateringar.

Röstnavigering

När du använder Uber-navigering kan du välja att få detaljerade vägbeskrivningar upplästa. Denna funktion fungerar endast i läget med detaljerade vägbeskrivningar.

• Standardinställning: På

• Proffstips: Låt denna funktion vara aktiverad, särskilt om du inte är så bekant med området där du kör.

• Om du vill inaktivera denna funktion ska du trycka på rutan Navigering och inaktivera ljudikonen.

Använda Bluetooth

För bilar utrustade med Bluetooth kan du ansluta din telefon och ge Uber Driver-appen tillåtelse att läsa upp vägbeskrivningar, aviseringar, reseaviseringar och meddelanden.

• Om du spelar upp ljud via Bluetooth kommer appen att avbryta ljudet en kort stund för att läsa upp reseaviseringar, vägbeskrivningar eller andra röst- och tonljud. När det är klart bör din bil börja spela upp musik eller annat ljud igen.

Obs: En del förare har haft problem med att appljudet inte fungerar när telefonen är ansluten till både Bluetooth och en strömkälla. Vi jobbar på att åtgärda detta.