App- eller telefonproblem

Felsökning av batteri

Om telefonen inte laddas eller laddas ur i fordonet kan du testa dessa tips:

Använd en laddare för biluttag.

• Bilens USB-portar kanske inte ger tillräckligt med ström för nyare telefoner.
  • Använd en billaddare (även kallad cigarettändarladdare) som stöder telefonens snabbladdningsteknik.
  • Sök online efter en snabb billaddare med bra omdömen som är kompatibel med din telefon.

Justera skärmens ljusstyrka.

• Sänk ljusstyrkan på telefonens skärm för att spara batteri och se till att skärmen förblir synlig när du använder appen.

Byt ut laddningskabeln.

• Överväg att skaffa en ny laddningskabel om laddningen inte förbättras.
  • Välj en flätad kabel med tjock sladd som håller längre och ger bättre prestanda.

Ladda med en powerbank.

• Använd en bärbar powerbank för att ladda telefonen när du inte befinner dig i fordonet.

Ta bort USB-adaptrarna.

• Undvik att använda adaptrar på laddningskabeln, eftersom det kan försämra laddningsprestandan.
  • Använd en direkt-USB-C-kabel eller annan lämplig kabeltyp till din telefon för snabbare laddning.

Använd en snabbladdningskabel.

• Olika kablar laddar med olika hastigheter.
  • Använd en snabbladdningskabel från telefonens tillverkare eller som är utformad för din telefon för bästa resultat.

Stäng appar som inte används.

• Appar som körs i bakgrunden kan leda till långsammare laddning. Tvångsavsluta appar som du inte använder.

Felsökning av appen

Om appen har slutat fungera kan det bero på att du använder en för gammal version.

Ladda ned den senaste appversionen

Innan du laddar ned:

• Uppdatera din enhet till det senaste operativsystemet om den inte redan kör Android 8.0.
  • Om du har problem med att ladda ned appen via det mobila nätverket kan du behöva ansluta till ett wifi-nätverk.

Så uppdaterar du manuellt på Android OS

1. Öppna Google Play Butik.
  2. Sök efter Uber Driver-appen.
  3. Tryck på den gröna uppdateringsknappen.

Så ställer du in automatiska uppdateringar för Android OS

1. Starta Google Play Butik.
  2. Öppna menyn genom att trycka på menyikonen.
  3. Välj Mina appar & spel.
  4. Gå till Installerade.
  5. Leta reda på Uber Driver-appen.
  6. Tryck på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  7. Markera alternativet Aktivera automatisk uppdatering.

Så uppdaterar du manuellt på iOS

1. Öppna App Store på din enhet.
  2. Tryck på Idag längst ner.
  3. Tryck på profilikonen längst upp.
  4. Leta reda på Uber Driver-appen under väntande uppdateringar.
  5. Tryck på Uppdatera för att börja uppdatera appen.

Om du har problem att uppdatera:

1. Starta om din enhet.
  2. Anslut till ett annat wifi-nätverk.
  3. Se till att du har det senaste operativsystemet installerat.
  4. Kontrollera om du har tillräckligt med lagringsutrymme.
  5. Pausa och starta om nedladdningen.

GPS-felsökning

GPS-kartan lästes inte in ordentligt

Om kartan i appen inte läses in kan det bero på följande:

• Det är dålig mobildatatäckning i ditt område.
  • Platstjänster är inaktiverade för appen.

Testa följande för att lösa problemet med kartinläsningen:

• Aktivera platstjänster: Se till att platstjänster för appen är växlade till i enhetens Inställningar.
  • Hitta bättre täckning: Testa att förflytta dig till ett område med bättre mobildatatäckning.

Kan vi hjälpa dig med något annat?