Kontakta en passagerare

Du kan kontakta din passagerare antingen genom att ringa eller skicka meddelande via appen när du accepterat en resebeställning. För att du ska slippa extra roamingavgifter rekommenderar vi dig att skicka meddelanden i appen.

Gör så här för att skicka ett meddelande till din passagerare:

1. Dra uppåt på det vita fältet längst ner i appen.
  2. Tryck på chattikonen till vänster om passagerarens namn.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck på ”Skicka”.

Din passagerare får en avisering om att du har skickat ett meddelande. Om din passagerare svarar får du också ett push-meddelande och ser ett inkommande meddelande. Meddelandet kommer att läsas upp högt och du har möjlighet att svara med en ”tumme upp” för att bekräfta att du fått det.

Meddelandefunktionen i vår app håller i alla sammanhang dina personuppgifter skyddade. Din passagerare har inte tillgång till dina personuppgifter efter att din resa har avslutats.

Gör så här för att ringa din passagerare:

1. Dra uppåt på det vita fältet längst ner i appen.
  2. Tryck på chattikonen till vänster om passagerarens namn. Om du är på en Uber Pool-resa ska du se till att välja rätt passagerare när du skickar meddelanden eller ringer.
  3. Tryck på telefonikonen uppe till höger.
  4. Vänta på att samtalet kopplas till passageraren.

Där funktionen finns tillgänglig ser appen till att både passagerarens och ditt telefonnummer hålls anonyma så att all information hålls privat. Eftersom anonymiserade nummer alltid ändras kan de inte sparas för snabbuppringning.