När och var finns flest passagerare?

När

I de flesta städer är efterfrågan på resor högst under helgen, under rusningstrafik och på kvällen.

Du kan använda förarappen för att planera din vecka med timtrendsfunktionen. Gör så här för att se ett diagram över när vi förväntar oss att efterfrågan kommer att vara störst i vår stad:

1. Tryck på pilikonen nere till vänster i appen.
  2. Välj ”Visa timtrender”.
  3. Tryck på stadens namn bredvid ”Visa för” för att specificera vilket område du vill köra i.

Du kan ställa in påminnelser att köra vid vissa tidpunkter genom att flytta reglaget i tidsramen under timdiagrammet och sedan trycka på ”Lägg till i min dag”.

Var

Använd värmekartan i din förarapp för att jämföra efterfrågan i olika områden i din stad. Kartan visar olika färgintensiteter för att indikera områden med låg eller hög efterfrågan samt områden med trafiktoppstillägg.

När du zoomar in och ut på kartan ser du trafiktoppsberäkningar som multiplikatorer. Exempelvis kan du se hexagoner med 1,3x, 1,4x eller 2,1x.