2.1- Ladda upp de dokument som krävs nu.

Oavsett vilket fordon du planerar att leverera med måste du vara minst 18 år gammal och du måste först ladda upp:

– Profilbild.
– Svenskt ID och bevis att du får arbeta i Sverige antingen genom:
- Svenskt ID med svenskt personnummer.
- Samordningsnummer + utländskt ID + svenskt arbetstillstånd.

Du kan leverera med Uber Eats antingen genom att ansluta till ett åkeri som du har ett anställningsavtal med, eller som oberoende åkare.

Förutom de nödvändiga dokumenten som nämns ovan kan några ytterligare dokument behövas, beroende på vilket fordon du planerar att leverera med. Se nedan för nödvändiga kompletterande dokument för de tre fordonsgrupperna att välja bland:

1. Leverans med scooter/motorcykel/moped.

a) Körkort.
b) Giltig trafikförsäkring.

2. Leverans med cykel.

a) Inga ytterligare dokument krävs.

3. Leverans med bil.

a) Körkort.
b) Giltig trafikförsäkring.
c) Intyg från Transportstyrelsen som visar att fordonet är registrerat för kommersiell trafik.
d) Kommersiellt trafiktillstånd (om du är oberoende åkare). Om du planerar att leverera med en åkare måste åkaren ha detta tillstånd).

Om du behöver ladda upp dokument ska du använda din app eller logga in på partners.uber.com. När du laddar upp en bild ska du se till att:

– Dokumentbilden är tydlig.
– All text är läslig.
– Alla dokumentets fyra hörn är synliga.

Var medveten om att Uber Eats behöver upp till 72 timmar för att behandla dina dokument.