7- Vanliga frågor om leverans med Uber Eats.

[Säkerhet]

Är Uber säkert?
– Din säkerhet är viktig för oss. Uber har ett globalt säkerhetsteam som arbetar specifikt med att förebygga incidenter. Läs mer om appens säkerhetsfunktioner och andra skyddsmekanismer som GPS-spårning och anonymisering av telefonnummer genom att gå in på länken nedan.

– Uber arbetar varje dag med att ge dig bästa möjliga teknik. Appen hjälper dig att hålla dig säker när du levererar, med skräddarsydda funktioner.
– Anonymisering av telefonnummer
När du kontaktar en kund via appen får kunden aldrig reda på ditt telefonnummer.
– Följ mig
Appen ger dina nära och kära möjlighet att följa din resa.
– Nödhjälpsknapp
Om du behöver akut hjälp kan du använda knappen Nödhjälp för att sätta dig i direkt kontakt med myndigheterna och dela din plats med dem.

Behöver du vila?
– Dra bara uppåt och klicka på knappen för att gå offline.

[Få hjälp]

Vilket är det snabbaste sättet att få hjälp?
– Hjälpavsnittet i appen, som är tillgängligt med två klick, ger svar på de flesta frågor.

Så här gör du en prisjustering
– Om det uppstår problem med ett pris kan du kontakta hjälpen via appen.

[Leverans]

Vilket är det bästa sättet att transportera en beställning?
– En isolerad väska är obligatorisk för att garantera matens kvalitet under transporten.

Varför kan jag inte se mina senaste leveranser via appen?
– Det kan ta upp till 48 timmar innan leveranserna visas i appen. Om du precis har avslutat en leverans, kom ihåg att vänta minst 48 timmar innan du kontrollerar att leveransen visas i appen.

Leveranser utan att vänta: hur fungerar det?
– Efter några dagar med appen kommer du att börja få denna typ av beställningar, så att du inte slösar tid mellan två leveranser.
– Om du accepterar en resa utan väntetid visar den mörkblå linjen den rutt du behöver ta för att slutföra din aktuella leverans. Den ljusblå linjen anger vilken rutt som ska följas för att hämta nästa beställning.

[Betalningar]

Hur lång tid tar det att få pengarna?
– Om du överför dina inkomster till ditt bankkort får du i de flesta fall dina pengar omedelbart. Om du sätter in dina inkomster på ditt bankkonto via banköverföring varierar handläggningstiden mellan olika banker. Du kan behöva vänta några dagar för att få dina pengar.

Hur mycket av min inkomst kan jag hämta ut?
– Du kan hämta ut alla inkomster, inklusive kampanjer och dricks.

Hur beräknas intäkterna?
– Standardpris för leveranser
– Vid varje leverans får du betalt för upphämtning, avlämning och sträcka. Tiden och eventuella trafikstörningar kan tas med i prisberäkningen.
– Kampanjer
– Kampanjer kan göra det lättare att identifiera områden med hög efterfrågan på leveranser. Hög efterfrågan innebär normalt sett att du kan tjäna mer pengar. Med lite planering kan du dra nytta av flera kampanjer samtidigt.

Varför måste jag betala en serviceavgift?
– Uber tar ut en serviceavgift för användning av plattformen.

Omfattas dricks av Ubers serviceavgift?
– Nej, Uber tar inte ut någon serviceavgift från din dricks.

Var kan jag se mina betalningar?
– Du kan se en kortfattad översikt över dina betalningar längst upp i appen. Tryck på dina intäktskort och dra till höger och vänster för att få en snabb överblick över dina dags- och veckobetalningar. Mer information finns även under Betalningsavsnittet i appen.