Hålla ditt Uber-konto säkert

Vad är nätfiske?

Nätfiske är ett försök att lura dig att lämna ut dina kontouppgifter (e-postadress, telefonnummer och/eller lösenord). Ett lyckat försök till nätfiske kan resultera i identitetsstöld och ekonomisk förlust.

Nätfiske kan ske som ett oönskat samtal, där samtalet begär din kontoinformation. Det kan också ske via SMS eller e-post, och kan innehålla en bilaga eller länk som leder till en falsk inloggningssida.

Vanliga nätfiskebedrägerier

• Falsk ”Uber-support” som ringer eller sms:ar dig för att be om ditt lösenord och din kontoinformation
  • Erbjuda Uber-krediter i utbyte mot personuppgifter
  • Oönskade samtal som ber om kontoinformation eller sms- och e-postlänkar som leder till falska inloggningssidor
  • Webbplatser som säljer rabatterade produkter som ber dig logga in på ditt Uber-konto.
  • E-postmeddelanden eller samtal som ber dig att lägga till ett bensinpresentkort till ditt konto så att de kan hämta ut dina intäkter till falska betalkort.

Så hjälper du till att skydda ditt konto

Du kan hjälpa till att skydda ditt Uber-konto från nätfiske genom att inte dela ditt lösenord med någon av någon anledning. Vi kommer aldrig att be dig ange ditt lösenord, din SMS-kod, bankuppgifter eller bank-/kreditkortsuppgifter över telefon eller via e-post.

Nätfiske-webbplatser är utformade för att efterlikna Ubers legitima webbplatser och kan innehålla falska inloggningsportaler som ser ut som Ubers. Därför är det bästa sättet att kontrollera att URL-adressen i webbläsarens adressfält visarhttps://uber.com eller https://auth.uber.com/ innan du anger ditt Uber-lösenord på någon webbplats.

Tre sätt att skydda ditt konto

• Dela aldrig lösenord, mottagna koder eller ditt personnummer via e-post eller under mottagna telefonsamtal.
  • Undvik falska Uber-webbplatser. Riktiga Uber-webbplatser har alltid ”uber.com” i webbadressen.
  • Undvik att låta passagerare använda eller komma åt din enhet under en resa.