Jag samlade inte in rätt kontantbelopp

När du har accepterat en beställning kommer vår app att klargöra för dig om resan är en kontantresa. Det vore bra om du har växel för passagerarna med dig. Det är också ditt ansvar att be om kontanter från passageraren enligt summan som visas på din gröna insamlingsskärm.

Om din passagerare inte gav dig rätt belopp ska du meddela oss här. Vi kommer att granska din passagerares konto för att se till att detta inte upprepas.