Min telefon laddas inte

Om telefonens batteri inte laddas eller tappar laddning när den är ansluten till fordonet kan du testa följande lösningar.

Byt till en billaddare

Många USB-uttag i bilar ger bara en liten mängd ström. De flesta nyare telefoner stöder en eller flera snabbladdningstekniker som Quick Charge 3.0 och kopplas med fördel till en biluttagsladdare (även kallad cigarettändarladdare) som stöder samma snabbladdningsteknik som din telefon.

Vi rekommenderar att du söker online efter en snabb billaddare som är utformad för just din telefonmodell och att du väljer en med bra recensioner.

Minska skärmens ljusstyrka

Ju ljusare skärmen är, desto mer batteri drar telefonen. Försök att dämpa skärmens ljusstyrka, så länge du fortfarande kan se telefonen tydligt när du använder förarappen.

Skaffa en ny kabel

Om lösningarna ovan inte hjälpte till att ladda telefonen kan du behöva köpa en ny laddningskabel. Vi rekommenderar att du skaffar en som är flätad och har tjockare sladd.

Använd en bärbar powerbank

En bärbar powerbank låter dig ladda telefonen när du är borta från fordonet, så att den är laddad när du behöver den.

Ta bort eventuella USB-adaptrar

Alla adaptrar som används för att få en laddningskabel att passa din telefon kan sakta ner laddningen. En mikro-USB-kabel med USB-C-adapter kan till exempel göra att laddningen går långsammare än en USB-C-kabel (särskilt om det är en adapter av låg kvalitet).

Kontrollera laddningskabeln

Alla USB-kablar för laddning fungerar inte på samma sätt. Även snabbladdande kablar varierar beroende på tillverkare i fråga om hur snabbt de laddar olika enheter, vilket innebär att vissa snabbladdnings kablar inte fungerar lika bra som andra.

För att se till att du får snabbast möjliga laddning rekommenderar vi dig att köpa en snabbladdningskabel antingen direkt från din telefons tillverkare eller som är avsedd för din modell.

Stäng appar som inte används

När telefonen laddas går en del ström till bakgrundsaktiviteter och appar som är igång på telefonen. Tvångsavsluta alla appar som du inte använder för att hjälpa telefonen att ladda snabbare.