Bjuda in förare

Alla med ett Uber-konto har en personlig inbjudningskod som de kan dela med vänner som är intresserade av att skapa ett passagerar- eller förarkonto. Du får belöningar när

• Nya passagerare anger din inbjudningskod innan de beställer sin första resa
  • Nya förare registrerar sig med din inbjudningskod och sedan slutför ett visst antal resor eller uppfyller andra villkor.

Du har bara rätt till en inbjudningsbelöning per person. Om personen du bjudit in redan har registrerat sig för att köra eller leverera tidigare kanske du inte kvalificerar dig för en belöning.

Så hittar och delar du din inbjudningskod:

• Tryck på ”Bjud in vänner nu” på fliken ”Intäkter” i appen. Du ser din inbjudningskod längst ner på skärmen. Du kan också visa en lista på personer du bjudit in, deras inbjudningsstatus och belöningen du får när de genomför första resan eller slutför det specifika antalet resor.
  • Välj ”Inbjudningar” i huvudmenyn på partners.uber.com. Du hittar samma information här som i förarappen.
  • Om du använder passagerarappen ska du välja ”Gratisresor” i appmenyn för att visa din inbjudningskod och bjuda in vänner.

När en inbjudan gått igenom kommer du att aviseras via mejl eller i appens aviseringar. Belöningen kommer att finnas under ”Andra eller övriga betalningar”-avsnittet i ditt betalningsutdrag efter en eller två veckor.

Om du inte fått betalt för en passagerarinbjudan kanske inte passageraren har angivit din kod vid registreringen eller genomfört första resan. Du får gärna påminna eller uppmuntra dem!

Obs: Observera att ditt förarkonto inte registrerar ditt totala antal lyckade inbjudningar. Personliga inbjudningskoder kan inte skräddarsys. Även om vissa inbjudna kan få en belöning för att de registrerat sig med din inbjudningskod kan de inte se detta potentiella belopp.