Uppdatera inställningarna för beställningstyp

Om Uber Eats är tillgängligt i din stad kan du välja att ta emot leveransbeställningar via samma app som du använder för att acceptera resebeställningar. Detta alternativ kan hjälpa dig att fortsätta köra om efterfrågan på resor är låg i ditt område.

Värmekarta och hotspot för handlare

Du kan också använda antingen värmekartan eller hotspot-funktionen för handlare för att hitta de mest trafikerade tiderna och områdena att köra eller leverera i i närheten. Den använder data från de senaste 28 dagarna för att visa aktuella trafiktoppsområden, väntetider mellan resor, trender för resebeställningar och kampanjer.

Resetypsfilter

Med preferensfunktionen för resetyp kan du välja vilka slags beställningar du vill få. Du kan ändra inställningarna för resetyp när och så ofta du vill när du är online. Dina inställningar förblir desamma även när du går offline.

När du går online för att köra får du bara de resetyper du har valt i dina resetypspreferenser. Det är möjligt att vissa resetypsinställningar leder till färre beställningar. Om du justerar inställningarna så att de omfattar alla typer av resor får du fler resebeställningar.

Så här ändrar du vilka resetyper du får för ett fordon:

1. Öppna förarappen och tryck på de tre horisontella linjerna nere till höger på skärmen. Då öppnas Reseplaneraren.
  2. Tryck på inställningsikonen längst ner till vänster på skärmen.
  3. Välj de typer av resebeställningar du vill få när du är online.
  4. Tryck på en resetyp för att slippa få den typen av resebeställningar.
  5. Tryck på Återställ för att återställa dina filter och ta emot alla resetyper.

Du kan också välja att delta i alla behöriga erbjudanden och få det maximala antalet beställningar från fliken Inställningar.

Inställningsalternativ saknas

Om du inte kan se resetypsinställningar när du följer stegen som beskrivs ovan ska du testa följande felsökningssteg:

• Ta bort och installera om appen för att säkerställa att du har den mest uppdaterade appversionen.
  • Tvångsavsluta appen. Detta är annorlunda än att bara logga ut och logga in igen eller att starta om din telefon. Det hjälper appen att komma i fas med den senaste uppdateringen.
  • Vänta i minst 15 minuter. Detta hjälper också appen att komma i fas med den senaste uppdateringen.

Om en viss resetyp inte visas i dina inställningar som du tror att du är behörig till kan du meddela oss genom att logga in och använda formuläret nedan.