Vad händer om en annan leveranspartner redan har hämtat upp min beställning?

Om du tror att någon redan har hämtat upp din beställning ska du kontrollera beställningsstatusen i din app eller be restaurangen att bekräfta.

Om du fortfarande är tilldelad beställningen ska du kontakta supporten för att få hjälp. Om du inte längre är tilldelad beställningen klickar du på knappen nedan för att meddela oss vad som hänt så att vi kan granska beställningen.