Vem betalar vägtullar?

Ditt fordon kan debiteras vägtullar och andra vägavgifter vid bro- och tunnelkorsningar, motorvägar och runt flygplatser. Det är en god idé att placera ett e-pass i ditt fordon så att du snabbt kan passera vägtullsstationer.

När ditt fordon debiteras en vägtull eller avgift under en resa läggs vägtullsbeloppet automatiskt till i ditt pris. Vägtullar debiteras passagerarna och återbetalas till dig, vilket redovisas under fliken “Intäkter” i din app.

Du kan också se priset för en specifik resa i avsnittet ”Resehistorik” i förarappen:

1. Tryck på priset i ”Senaste resa” längst upp på skärmen.
  2. Tryck sedan på ”Visa daglig sammanfattning”.

Om du anser att ditt resepris inte inkluderade ett vägtullsbelopp som du debiterades ska du använda formuläret nedan. Vi kommer att granska detta och göra nödvändiga justeringar.