Vad är resezoner?

Resezoner visas som skuggade områden markerade med rött på kartan i Lime-appen. Dessa zoner kan begränsa din hastighet eller möjligheten att avsluta din resa.

För att se typen av zon, tryck på den på kartan. Du bör se någon av följande zoner:

• Zoner där det inte är tillåtet att låsa: Du kan inte avsluta eller pausa din resa i denna zon. Låsning är inaktiverat. Följ cykeln eller scootern utanför denna zon för att låsa den.
  • Zoner med låg hastighet: Din maximala hastighet är begränsad i denna zon. Klicka på zonen för att se maxhastigheten.
  • Zoner där det inte är tillåtet att köra scooter: Du kan inte köra scooter i denna zon. Ditt fordon stannar på ett säkert sätt och låsning inaktiveras. Led scootern utanför denna zon för att återuppta resan.
  • Zoner med parkeringsförbud: Du kan inte parkera din scooter i denna zon. Dubbelkolla att ditt fordon är utanför en zon med parkeringsförbud för att undvika böter.