Underhåll och rapportering

Kan jag ange olika menypriser för min webbutik?

Du kan ange andra priser för webbutiken via menyverktyget, vilket är samma verktyg som du använder i Uber Eats Manager för att hantera och uppdatera menyn i appen. Logga in i Uber Eats Manager och gå till menyverktyget. Välj fliken Objekt och välj ett objekt som du vill ändra priset på i menyn för din webbutik. Under standardpriset står det ”Tillgängligt för samma pris i butik, för leverans och för upphämtning” och i närheten av detta hittar du en Ändra-knapp. Klicka på den och välj ett annat pris för menyn i webbutiken!

Var kommer jag åt kunduppgifter?

Kunduppgifter finns tillgängliga för de kunder som gett sitt samtycke i kassan. Du hittar uppgifterna via rapportavsnittet i Uber Eats Manager. Välj rapporttypen Kunder som beställer via webbutiken.

Vilken typ av kunduppgifter har jag tillgång till?

Du ser namn, efternamn, e-postadress, datum och tid för första och sista beställningen, totalt belopp spenderat i din butik samt totalt antal beställningar för kunder som gett sitt samtycke i kassan.

Hur vet jag vilka beställningar som är onlinebeställningar?

Beställningarna visas i Uber Eats Orders på samma sätt som vanliga beställningar. I Uber Eats Manager markeras de med etiketten Webbutik i avsnittet Beställningar. Dessutom kommer rapporten med betalningsinformation i avsnittet Rapporter i Uber Eats Manager att visa via vilken kanal varje beställning gjordes.

Hur visas onlinebeställningarna på mitt fakturautdrag?

Onlinebeställningarna visas på samma sätt som vanliga Uber Eats-beställningar på fakturautdraget.

Fungerar kampanjer med min webbutik?

Ja, alla kampanjer som skapas på fliken Marknadsföring i Uber Eats Manager tillämpas på din webbutiksmeny.

Kan jag pausa beställningar på min webbplats?

Din webbplats synkroniseras med Uber Eats Manager och din surfplatta. Om beställningar pausas där kommer de också att pausas på din webbplats.

Om du väljer att inaktivera din webbutikssida kan du ta bort den inbäddade webbadressen från din webbplats.

Kan jag använda webbutiken med flera butiker?

Du kommer att kunna skapa en länk eller knapp för alla de platser som du hanterar. Denna länk kommer att vara dynamisk och dirigera din kund till den bästa butiken som kan leverera till hen.

Om du inte ser den unika länken i Uber Eats Manager eller om du vill beställa en granskning av platsinställningarna ska du kontakta din kontoansvarige.

Kan jag ställa in min egen leveransradie?

Din radie ställs in av Uber Eats om du ansluter till leveranspartner via Uber Eats-plattformen eller så synkroniseras den med Uber Eats Manager om du använder egen leveranspersonal.