Lägga till omslagsbilder och menykatalogfoton

Vad är en omslagsbild?

En omslagsbild är den bild som visas för kunderna i appen när de ser din butik.

Om du vill skicka in en omslagsbild för godkännande ska du kontakta supporten med den bild du vill använda. Du kan också ladda upp dina egna omslagsbilder via Uber Eats Manager genom att följa stegen nedan:

1. Logga in i Uber Eats Manager.
  2. Välj fliken Butikssida.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn längst upp till höger och välj Omslagsbild.
  4. Klicka på Uppdatera omslagsbild.
  5. Ladda upp ditt foto och klicka på Spara.

När du har laddat upp din omslagsbild kan du kontrollera statusen:

• Väntande betyder att din omslagsbild granskas.
  • Godkänd betyder att din omslagsbild har godkänts och är synlig.
  • Avvisad betyder att din omslagsbild inte kan användas. Om en omslagsbild avvisas klickar du på Se orsaker för att visa en detaljerad lista över orsaker till att den avvisats.

Bilder som laddas upp skickas direkt till vårt team för godkännande av innehåll för granskning. Den nya omslagsbilden får statusen “Väntar på godkännande”. När den nya bilden har granskats kommer den antingen att godkännas eller avvisas. Om den godkänns kan omslagsbilden användas på flera platser med alternativet Tillämpa för flera butiker. Granskningen kan ta upp till tre arbetsdagar.

Genom att följa riktlinjerna nedan har du större chans att få din omslagsbild godkänd:

• Estetiskt tilltalande bilder
  • Marginalerna måste fylla det förväntade måttet (bredd: 2 880 pixlar och höjd 2 304 pixlar)
  • Använd ett JPEG-format med bildförhållandet 5:4
  • Bilden måste vara centrerad, vågrät och korrekt beskuren
  • Visa produkter och/eller måltider som finns tillgängliga för kunderna att köpa
  • Omslagsbilden måste innehålla objekt som är relevanta för skyltfönstret (till exempel blommor för en blomsterhandlare) med en enkel bakgrund (trä, sten, marmor osv.)
  • Varumärken är tillåtna så länge de inte tar över bilden och att du äger eller har rätt att använda namnet eller logotypen (tips: använd namnet med ett mjukt teckensnitt vid sidan av om du vill)
  • Vi rekommenderar inte att du använder bilder som innehåller personer (inklusive minderåriga, kändisar och anställda), eftersom detta kräver att de gett tillstånd till bilden
  • Överväg politiskt korrekta bilder när du visar produkter för vuxna (till exempel alkohol)

Hur lägger jag till bilder i mina meny- eller katalogobjekt?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på ett menyobjekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Gå till ”Foto” och dra och släpp fotot eller klicka på ”Bläddra bland filer”.
  4. Klicka på ”Spara” när fotot har laddats upp.
  5. Klicka på ”Begär godkännande” när popup-fönstret ”Godkännande krävs” visas.
    • Därefter godkänner vi fotot eller begär att du tar ett nytt och skickar in det igen
    • När fotona har godkänts kan vi redigera deras storlek, orientering, ljus och/eller färger

Hur drar jag tillbaka godkännandet för mitt foto?

Du kan dra tillbaka ditt foto genom att kontakta supporten eller via Uber Eats Manager:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på objektet och välj sedan Avbryt fotouppdatering.
  3. Välj Dra tillbaka i popup-fönstret. Det väntande fotot kommer att tas bort.

Hur tar jag bort ett objektfoto från min meny eller katalog?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på menyobjektet för att öppna sidopanelen Redigera objekt.
  3. Håll markören över fotot och klicka på pennikonen.
  4. Klicka på Ta bort och sedan på Klart och Spara.

Hur ersätter jag ett objektfoto från min meny eller katalog?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på menyobjektet för att öppna sidopanelen Redigera objekt.
  3. Håll markören över fotot och klicka på pennikonen.
  4. Välj Byt ut och följ sedan anvisningarna för att lägga till ett nytt foto.
  5. Klicka på Klart och sedan på Spara.

Varför har fotot som jag skickade in redigerats?

Fotot du har skickat in kan ha redigerats för att följa våra fotoriktlinjer.

Läs mer om våra fotoriktlinjer

Varför avvisades mitt foto?

Om ett foto som du har skickat in inte följer våra fotoriktlinjer kan det avvisas. Om du vill skicka in fotot igen ska du kontrollera orsakerna till avvisningen i Menyverktyget och göra ändringar för att skicka in det igen.

Läs mer om våra fotoriktlinjer

Vilka andra villkor bör jag känna till när jag publicerar foton?

Genom att ladda upp foton (1) intygar och garanterar du att du har rätt att använda dem och inte gör intrång i tredje parts rättigheter, (2) underlicensierar du rätten till dessa foton till Uber, inklusive rätten att modifiera bilderna utan tillstånd, och (3) gör du Uber ansvarsfritt i frågor gällande bilderna.

Riktlinjer för uppladdning av nya foton finns på denna sida.