Vanliga frågor om paketleveranser

Uber Direct ger företag tillgång till Ubers nätverk för att beställa leveranser.

Registrera dig för Uber Direct

Kom igång med Uber Direct genom att fylla i formuläret via länken nedan.

När du har registrerat dig kan du och personer du lägger till i kontot begära paketleveranser på direct.uber.com.

Beställa en leverans

Gör så här för att beställa en paketleverans:

1. Gå till direct.uber.com.
  2. Välj ”Ny leverans” uppe till vänster.
  3. Ange upphämtnings- och avlämningsuppgifter (inklusive eventuella specifika instruktioner för leveranspartnern) och kontaktnummer för upphämtningskontakter och mottagare. När en leverans pågår kommer du inte att kunna kontakta leveranspartnern, så se till att uppgifterna är korrekta.
  4. Fyll i paketinformationen, inklusive vikt och beskrivning. Om du vill lägga till flera paket på samma leverans klickar du på ”Lägg till ett annat objekt”.
  5. Välj ”Beställ nu”. Planerade leveranser och flera stopp är för närvarande inte tillgängliga med paketleveranser.
  6. Gå till ”Dagens leveranser” för att spåra leveransen. De kontaktnummer du anger kommer att få ett SMS med en länk för att spåra leveransen i realtid när leveransen skapas.

När du har valt ”Beställ nu” kan en tillgänglig leveranspartner acceptera resan.

Om din leverans innehåller ett recept eller annat hälsorelaterat objekt ska du inte inkludera information om paketets innehåll eller någon personlig information om mottagaren i upphämtnings- eller avlämningsanteckningarna eller artikelbeskrivningen.

Riktlinjer för paketleveranser

Paketen ska uppfylla nedanstående kriterier för att kunna levereras på plattformen:

• Får inte innehålla förbjudna föremål
  • Maximal vikt på 22 kg (50 pounds) per paket, låda eller paket
  • Måste passa bekvämt in i ett mellanstort standardfordon
  • Ska vara ordentligt förseglade och redo för transport.

Förbjudna objekt

Förbjudna objekt kan variera beroende på ditt specifika kontrakt. Använd ditt kontrakt som sanningskälla för vilka objekt som är förbjudna.

Leveranspartnern kan när som helst avboka resan om paketet t.ex. innehåller förbjudna objekt eller inte följer riktlinjerna ovan.

Avboka en leverans

För att avboka en pågående paketleverans:

1. Gå till direct.uber.com.
  2. Välj ”Pågår” till vänster.
  3. Klicka på ”Avboka” på leveransen du vill avboka.

Ge andra tillgång till att beställa leveranser

För att ge någon tillgång till att ordna leveranser:

1. Logga in på business.uber.com.
  2. Bjud in personer som ordnar paketleveranser att gå med i företagskontot.
  3. Tala om för användarna att de måste acceptera e-postinbjudan från Uber for Business.

Alla du bjuder in kan sedan logga in på direct.uber.com med sitt Uber-konto för att beställa leveranser.

Hur returer fungerar

När du skapar en leverans ser du en kryssruta som anger att leveranspartnern ska returnera paketet om mottagaren inte är tillgänglig.

Om du markerar det alternativet uppmanas leveranspartnern att returnera paketet till upphämtningsplatsen om:

• Mottagaren är inte tillgänglig för att hämta paketet eller om leveranspartnern på annat sätt inte kan följa avlämningsinstruktionerna
  • De kan inte hitta ett säkert ställe att lämna paketet

Ditt konto kommer att debiteras för returen.

Om du avmarkerar returalternativet kan leveranspartnern lämna objektet nära avlämningsplatsen om mottagaren inte är tillgänglig för att hämta det.

Vi rekommenderar att du lägger till detaljerade avlämningsanteckningar till leveransbeställningen för att undvika eventuella avlämningsproblem.

Visa tidigare leveranser

Gör så här för att visa tidigare leveranser:

1. Logga in på direct.uber.com.
  2. Gå till ”Tidigare leveranser” eller ”Slutförda” under ”Dagens leveranser”.
  3. Klicka på valfritt beställningskort för att visa mer leveransinformation.

Administratörer kan också ladda ner en aktivitetsrapport som innehåller alla förfrågningar som görs i kontot.