Redigera menyn – vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur taggar jag menyobjekt med kostkrav?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj ett objekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Klicka på fliken ”Information”.
  4. Välj bland följande under ”Kostkategorier”: Veganskt, vegetariskt, glutenfritt. OBS! Om ett objekt är taggat som veganskt kommer det automatiskt att taggas som vegetariskt.
  5. Klicka på ”Spara”.

Hur redigerar jag skattesatsen?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj ett objekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Gå till ”Skattesats” och redigera objektets skattesats i den grå rutan.
  4. Klicka på ”Spara”.

Hur ändrar jag ordningen på menyobjekt och kategorier?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Dra ett objekt eller en kategori för att ändra ordningsföljden.
  3. Klicka på ”Spara”.

Hur lägger jag till anpassade tider eller datum för ett objekt?

Tänk på att: Du kan använda den här funktionen för att ange datum för objekt som bara säljs en viss veckodag eller under en begränsad tid varje dag. Om du till exempel säljer en dagens soppa kan du ange anpassade datum så att just den soppan bara är tillgänglig på tisdagar. Om du bara säljer pannkakor på förmiddagen kan du ställa in anpassade tider så att pannkakor bara är tillgängliga kl. 9–11.

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj ett objekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Klicka på fliken ”Information”.
  4. Under ”Tider” klickar du på pennikonen för att redigera anpassade tider eller datum för objektet.
  5. Klicka på ”Spara”.

Hur dubblerar jag ett objekt, en kategori eller en parametergrupp?

1. Öppna Menyverktyget.
  2. Sök efter eller välj det objekt, den kategori eller den parametergrupp du vill dubblera.
  3. Klicka på de tre lodräta punkterna uppe till höger på sidopanelen ”Redigera objekt”.
  4. Klicka på ”Dubblera” och sedan på ”Spara”.

Hur lägger jag till en parametergrupp för flera objekt samtidigt?

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Välj den parametergrupp som du vill koppla till flera objekt. Sidopanelen ”Redigera parametergrupp” öppnas.
  3. I avsnittet ”Objekt” på sidopanelen klickar du på ”+”-tecknet för att lägga till ytterligare objekt.
  4. Lägg till alla önskade objekt som du vill bifoga i parametergruppen och klicka sedan på ”Spara”.

Information om grunderna för menyredigering hittar du i artikeln nedan: