Hur anpassar jag leveransavgiften för flera zoner?

Du har alltid skött din restaurang på ditt sätt, och nu kan du också sköta dina leveranser på ditt sätt. Uber Eats erbjuder nu detaljhandlare med egen leveranspersonal möjligheten att anpassa leveransavgifterna för olika leveranszoner, vilket gör det möjligt för detaljhandlare att kontrollera och öka beställningsvolymerna genom att anpassa leveransavgiften baserat på leveranssträckan.

Hur anpassar jag leveransavgiften?

• Logga först in i Uber Eats Manager och gå till ”Inställningar”.
  • När du har öppnat fliken ”Inställningar” väljer du ”Leverans” för att se aktuellt leveransområde, tillhörande leveransavgift och leveranstid. Du kan ändra nuvarande leveranszon och avgift.
  • Du har två områdesalternativ för att skapa ytterligare leveranszoner genom att klicka på ”Lägg till ett annat intervall”. I rullgardinsmenyn väljer du:
    • Radiell områdestyp: Om en radiell zon redan är konfigurerad kan du klicka på redigeringsikonen och klicka på ”Lägg till ett annat intervall” för att skapa fler radiella zoner och sedan ställa in leveransavgifter och utförandetyp för varje zon genom att klicka på ”Lägg till ett annat intervall” i rullgardinsmenyn. Du har möjlighet att skapa upp till fem ytterligare radiella leveranszoner.
    • Anpassad områdestyp: Klicka på ”Skapa område” för att skapa ytterligare anpassade leveranszoner, avgifter och uförandetider för längre sträckor. Du har möjlighet att skapa upp till sju ytterligare anpassade leveranszoner.
    • Dvs. Leveranszon 1 = 1–2 kilometer, 5 USD; Leveranszon 2 = 2–3 kilometer, 8 USD, osv.
  • När du har skapat de nödvändiga leveranszonerna klickar du på ”Klar” och sedan på ”Spara” för att uppdatera vad kunderna ser när de beställer från din butik.