Skydda ditt Uber Eats Manager-konto mot nätfiskeförsök

Uber Eats uppmanar handlare att vara vaksamma och uppmärksamma på nätfiskemejl och ihållande bedrägliga samtal från bedragare som utger sig för att vara Uber Eats-supportrepresentanter.

Bedragare kan lägga fram dessa erbjudanden när de försöker få tag på dina personuppgifter:

• prisavdrag
  • gratis surfplattor
  • engångslösenord (OTP) som skickas till dig via mejl när du loggar in på ditt Uber Eats Manager-konto (UEM).

De kan också be om känsliga dokument (som ägarbevis eller livsmedelstillstånd) via mejladresser som liknar Ubers. Om bedragare får tillgång till denna information kan de komma åt ditt UEM-konto, lägga till sina bankkontouppgifter och föra över dina intäkter till sitt bedrägliga konto.

Så skyddar du dig

Följ de här tipsen för att skydda dig mot nätfiskeförsök:

• Dela aldrig din OTP med någon som utger sig för att vara anställd av Uber. Om du anger denna kod kan en bedragare få tillgång till ditt konto.
    • Om du fick en obekant OTP-begäran via mejl är det sannolikt en obehörig person som försöker logga in på ditt UEM-konto. Uber Eats-anställda kommer aldrig att be dig om en OTP via telefon eller mejl.
  • Granska alla mejl som verkar komma från Uber och kontrollera att de kommer från en @uber.com-domän, särskilt om mejlet efterfrågar känslig information (som företagslicenser och dokumentation).
    • Vissa bedragare har använt bedrägliga domäner som john.uber.com@gmail.com för att lura användare att tro att mejlet kommer från en riktig @uber.com-domän.
  • Se till att du har lagt till din butiks bankkontoinformation i UEM så fort du går med i vår plattform.
  • Kontrollera att alla UEM-användare är kopplade till din butik (särskilt administratörs- och chefsrollerna).
  • Granska ditt bankkonto omgående efter varje periodisk utbetalning för att säkerställa att du fått betalningen från Uber Eats.

Vad du ska göra om du misstänker att en aktivitet är bedräglig

Om du upptäcker misstänkt aktivitet på ditt UEM-konto, till exempel obehöriga användare eller bedrägliga bankuppgifter, eller om du inte har fått någon betalning från Uber Eats, ska du omedelbart rapportera detta till din Uber-kontoansvariga eller till Uber-supporten.

Vi rekommenderar också att du omgående återställer ditt mejllösenord för att undvika att bedragare kommer åt din mejl.

Kan vi hjälpa dig med något annat?