Vad är Kataloghanteraren och hur fungerar den?

Vad är Kataloghanteraren?

Kataloghanteraren är ett verktyg som gör att du enkelt kan skapa, redigera och uppdatera alla delar av din katalog genom att lägga till nya objekt, söka efter befintliga objekt och hantera objektinformation. Med andra ord kan du med hjälp av Kataloghanteraren skapa kataloger av högre kvalitet med ett obegränsat antal SKU:er.

Här är nyheterna med Kataloghanteraren:

• Objektdatabas: Välj objekt från vår befintliga databas för att skapa en katalog av högre kvalitet. Objekten visas med en förladdad bild och objektdetaljer för att ge dina kunder en bättre shoppingupplevelse
  • Anpassade objekt: Lägg till variation i din katalog med anpassade objekt, till exempel butiksvarumärken till specialobjekt
  • Objektsökning: Använd objektets namn eller objektets streckkod för att enkelt hitta objekt i din katalog eller objektdatabasen
  • Hantera objekt: Uppdatera butikens öppettider flexibelt och smidigt med tider för butikshyllan

Varför sker ett byte från Menyverktyget till Kataloghanteraren?

Menyverktyget är ett välbekant verktyg men med Kataloghanteraren kan du på ett enklare sätt hålla ditt lager uppdaterat. Med ökade möjligheter för objektsökning och en stor objektdatabas att välja från kan du göra din katalog bättre för en förhöjd shoppingupplevelse.

Kan jag byta tillbaka till Menyverktyget?

Handlare som tidigare använt Menyverktyget byter till en ny lager- och katalogplattform. Bytet sker automatiskt och kräver ingen ansträngning från handlaren. När ändringen sker kommer du inte att kunna byta tillbaka till Menyverktyget (observera att verktygets plats inte ändras). Du får en bekräftelse via e-post när bytet har skett.

Använda Kataloghanteraren

För att få tillgång till Kataloghanteraren ska du först logga in i Uber Eats Manager som vanligt och sedan gå till butikens katalog.

Söka efter ett objekt

Använd sökfältet för att hitta ett objekt i butikens katalog. Välj Katalog från alternativen till vänster på skärmen. Med hjälp av sökfältet kommer du att kunna ange sökord, fraser eller objektets streckkod för att hitta objekt i Ubers kanoniska katalog. Du kan bläddra igenom de resulterande objekten för att hitta det du vill ha.

Ett sidofält till höger på skärmen visar mer information om objektet, till exempel:

• Beskrivning
  • Produkttyp
  • Pris
  • Lagerstatus

Lägga till objekt

För att lägga till ett objekt ska du logga in i Uber Eats Manager som vanligt och gå till butikens katalog.

Välj Lägg till objekt och sök efter namn eller streckkod för att hitta en matchning:

• Om du väljer ”snabbvy” eller väljer objektet visas en låda där du kan se objektdetaljer
  • Genom att välja ”+” kan du lägga till objektet utan att visa detaljer

Om du har sökt på namnet och valt objektet eller om det finns en exakt matchning av streckkoden dirigeras du till sidan med objektdetaljer där du kan lägga till pris, tillgänglighet och butikshylla.

Så här lägger du till ett anpassat objekt:

Om en sökning för att lägga till ett objekt inte ger några resultat eller matchningar blir du ombedd att skapa ett anpassat objekt och att lägga till streckkod eller PLU (om tillämpligt) när du skapar ett anpassat objekt för framtida länkning.

• Välj Lägg till objekt
  • Skapa sedan ett anpassat objekt

Här kommer du att kunna redigera objekttyp, objektdetaljer och -attribut och hantera foton.

Redigera objekt

Välj det objekt du vill redigera från menyn på startsidan. Du ser ett alternativ för att redigera objektattribut i det högra hörnet av objektnamnet. Här kan du redigera objektets pris och tillgänglighet. Objektattribut som uppdateras mindre ofta (till exempel näringsfakta) finns på sidan med objektdetaljer.

Om du vill redigera anpassade objekt väljer du Välj objekt och sedan Redigera objekt. Du kommer att se en helsida med en popup-vy med det anpassade objektet för att enkelt välja och redigera. Observera att kanoniska objektattribut inte är tillgängliga att redigera.

Ta bort objekt

Använd sökfältet för att hitta det specifika objekt du vill ta bort. Välj ”X” efter objektets namn för att ta bort objektet. Ett popup-fönster visas som informerar dig om att uppdateringen lyckades.

Markera objekt som slutsålda

Använd sökfältet för att hitta det specifika objekt du vill markera som slutsålt.

Ett sidofält till höger på skärmen visar mer information om objektet, till exempel:

• Beskrivning
  • Produkttyp
  • Pris
  • Lagerstatus

Välj Lagerstatus för att redigera det här fältet och använd rullgardinsmenyn för att ändra objektets status från I lager till Slutsålt. Bekräfta ändringen du har gjort i objektet genom att välja Uppdatera objekt.

Markera butikshyllor & Butikens öppettider

Gör så här för att markera butikshyllor:

1. Klicka på Butiker från den vänstra panelen och klicka sedan på pilen bredvid butikens plats
  2. Klicka på knappen Lägg till bredvid standardtiderna
  3. Välj de dagar för vilka du vill uppdatera öppettiderna och klicka sedan på Spara
  4. Uppdatera helgöppettiderna och klicka sedan på Spara

Så här uppdaterar du tiderna för butikshyllor

1. Välj fliken Butikshyllor bredvid fliken Alla objekt
  2. När butikshyllorna visas markerar du de tre punkterna bredvid detaljer för butikshyllan
  3. Välj redigera butikshylla och klicka på knappen Redigera
  4. Välj redigera butikens öppettider
  5. Välj butikens öppettider i rullgardinsmenyn och välj uppdatera butikshylla.

Resurser